SPITALUL “ MAXI-TAXI” VA DEVENI SPITAL MUNICIPAL

Se pot numara orele pana cand Ordonanţa de Urgenţă pentru trecerea spitalelor CFR din subordinea Ministerului Transporturilor  foto spitali cfrcătre Ministerul Sănătăţii  va fi adoptată  de catre guvern. Potrivit proiectului de ordonanţă, care s-a aflat în dezbatere publică până la 30 ianuarie, cele 13 spitale CFR vor trece din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii, iar Casa Asigurărilor de Sănătate a transportatorilor îşi va înceta activitatea. „Ordonanţa a fost finalizată din partea MT. Urmează verificări de la reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi posibil va fi adoptată săptămâna viitoare. Nu pleacă niciun medic acasă. Spitalele doar îşi schimbă şeful”, a declarat Relu Fenechiu, adăugând că această decizie a fost luată pentru că MT nu are know-how-ul pentru organizarea sistemului de sănătate.

   Relu Fenechiu a omis sa spuna ca CFR mai are angajati doar pentru doua – trei disponibilizari. Oricum, in curand vom vorbi despre CFR la timpul trecut. Nu putem omite faptul ca “groparul” CFR ar putea fi Miron Mitrea de pe vremea cand era ministru la tranasporturi. Atunci, domnul Mitrea a in regim automat transportul cu sicriele pe roti. A uitat insa sa schimbe si denumirea spitalelor din subordinea ministerului transporturilor. Pentru ca ceferistii erau trimisi pe drumul spre disparitie, Miron Mitrea trebuiea sa le schimbe denumirea din Spitale CFR in Spitale Maxi-Taxi. Modificarea o face acum ministrul Fenechiu care, pe buna dreptate, va scapa de spitale.

“BREAKING NEWS” ar fi ca, la Buzau, Spitalul CFR va fi preluat de Ministerul Sanatatii si apoi predat spre administrare Consiliului Local Municipal, spitalul preluand denumirea de Spitalul Municipal Buzau.

Spitalul CFR de la Buzau funcţionează de peste 32 de ani Secţia exterioară cu paturi a Spitalului General Căi Ferate Galaţi  înfiinţat prin Ordinul Ministrului Transporturilor şi Telecomunicaţiilor nr. 1044 din 05.08.1980. De la înfiinţare, Spitalul General Căi Ferate Galaţi a avut în structura sa două unităţi distincte: Spitalul Căi Ferate Galaţi şi Secţia Exterioară cu paturi Cai Ferate Buzău. Ambele unităţi sanitare erau organizate în secţii cu paturi (medicina internă şi chirurgie) şi două dispensare policlinici în care activitatea medicală se desfăşoară pe două coordonate distincte: examinări ale personalului cu funcţii în siguranţa circulaţiei şi navigaţiei şi activitate curativă.

Privacy Policy Settings