SOFERI NOI, REGULI NOI

Regulile noi, pe care vor trebui să le respecte instructorii şi şcolile auto şi care intră în vigoare de săptămâna SOFERI-BUZAUviitoare, mai precis de miercuri, 13 noiembrie, vor avea drept consecinţă scumpirea cursurilor de şofat. Cât de curând, cei interesaţi să obţină un permis auto vor scoate mai mulţi bani din buzunar decât în prezent.

Ordinul 733/2013, al ministrului Transporturilor, a fost emis în luna mai, dar instructorilor auto li s-a dat un termen de şase luni pentru a se pune la punct. Iar de miercuri, 13 noiembrie, toţi cei care doresc să mai predea arta şofatului, trebuie, în mod obligatoriu, să respecte noile reguli.

Astfel, maşinile-şcoală trebuie neapărat să fie dotate cu două camere de luat vederi (una să filmeze în interior, iar cealaltă spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de poziţionare globală (GPS), iar toate informaţiile înregistrate urmând să fie stocate pe suport electronic, pentru a fi păstra-te pentru o perioadă de şase luni.

De asemenea, pentru a primi autorizaţii de funcţionare, instruc-torii trebuie să deţină spaţii adecvate procesului de învăţământ, să aibă un contract de prestări servicii cu o clinică medicală etc. Totodată, toţi cursanţii urmează să fie înregistraţi într-un Registru Naţional al Cursanţilor, pentru a împiedica examenele date „pe sub mână”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings