SIGURANŢA BUNICILOR, PRIORITARA

Ofiţerul specialist sociolog din cadrul IPJ Buzău va explica buzoienilor participanţi la o întâlnire organizată în batrancolaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, cum trebuie să procedeze pentru a nu deveni victime ale infractorilor.  

 

În ziua de 17 iulie a.c., poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Buzău, vor organiza o activitate preventivă ce are ca grup ţintă persoanele vârstnice.

Întâlnirea se va desfăşura începând cu ora 09.00 la sediul Agenţiei Judeţene de  Plăţi şi Prestaţii Sociale.

Ofiţerul specialist sociolog din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii al IPJ Buzău va discuta cu persoanele vârstnice despre principalele tipuri de infracţiuni cărora le cad victime acestea, accentul fiind pus pe tipologia autorilor şi pe modurile de operare cel mai frecvent folosite.

Prezentarea are drept scop reducerea vulnerabilităţii persoanelor vârstnice, prin cunoaşterea modalităţilor prin care ei înşişi se pot proteja.

De asemenea, vor fi abordate aspecte referitoare la riscul adoptării comportamentelor deviante de către minorii aflaţi în creşterea şi îngrijirea bunicilor.

În cea de a doua parte a întâlnirii, discuţia va fi interactivă, astfel încât persoanele prezente să poată semnala problemele cu care se confruntă sau despre care au cunoştinţă, probleme a căror rezolvare intră în competenţa poliţiei.

Privacy Policy Settings