SI COPIII TREBUIE PROTEJATI!

Si vara asta, oriunde ai încerca să te ascunzi, canicula te prinde şi e foarte greu să te răcoreşti. Iată ce putem face pentru a ne ajuta copii-soarecopiii să treacă cu bine peste orele şi zilele de caniculă.

Răcoreşte casa! Ţine geamurile deschise pe timpul nopţii şi inchide-le de cum răsare soarele. Pe timpul zilei, trage storurile, jaluzelele sau draperiile. Astfel se poate reduce cu până la 15 grade temperatura din cameră.

Apa trebuie să fie tot timpul la îndemâna copiilor. Adulţii ar trebui să nu consume băuturi cu cofeină pentru că aceasta contribuie la deshidratare.

Pentru că sunt în vacanţă, lasă-ţi copiii să se ducă la culcare mai tâziu – vor prinde dormind orele răcoroase ale dimineţii.

Medicii spun că la o temperatură de peste 35 de grade umiditate de 50 la sută, procesul de transpiraţie este îngreunat dacă folosiţi un ventilator – porniţi-l numai dimineaţa şi seara.

Atenţie – unele dintre medicamente pot creşte temperatura corpului. Atunci când este cazul, întrebaţi pediatrul dacă medicamentele pe care i le-a prescris copilului, pe perioada verii, n-au contraindicaţii în ceea ce priveşte soarele excesiv şi canicula.

Când ieşiţi în parc nu lasaţi copiii să alerge foarte mult. Dacă apar ameţeli, greţuri, copilul se simte slăbit şi transpiră abundent, mergeţi într-un loc răcoros şi daţi-i multă apă (nu suc!!!). Dacă nu-şi revine după câteva minute înseamnă că a făcut insolaţie şi trebuie sa mergeţi cu el, de urgenţă, la medic.

Ştiaţi că hainele închise la culoare atrag soarele şi acumulează căldura? Îmbracaţi copiii în haine lejere, de bumbac sau jerse, de culori deschise. Evitaţi jeans-ii şi în general hainele care nu lasă pielea să respire. Şi nu în ultimul rând, nu uitaţi de şepcuţe sau .

Copilul trebuie ţinut la răcoare pe timpul zilei. Evitaţi iesirile după ora prânzului şi mai devreme de ora 16:00.

Nu oferiţi copiilor alimente fierbinţi sau mâncăruri grele – alimentele fierbinţi vor ridica temperatura corpului, iar mâncărurile grele vor ţine „ocupat” oganismul pentru digestie. Sunt recomandate alimentele care conţin multă apă: fructe, salate sau supe.

Răcoriţi copiii cu câte un duş cât de des se poate. Dacă locuiţi la curte, nu vă feriţi să stropiţi copiii cu furtunul este deosebit de amuzant şi evident folositor.

Privacy Policy Settings