INSTRUCTORII AUTO INDEPENDENTI, SCOSI IN AFARA LEGII

De ce atâta grabă în eliminarea instructorilor auto independenţi? Aceasta este nelămurirea pe care o au cei peste 4.000 de instructoriscoala-auto auto din ţară (dintre care 100 la nivelul judeţului Constanţa), după ce au aflat că o nouă modificare a Codului Rutier îi scoate în afara legii, începând din 8 august. Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat, din nou, prin HG 480/2013, publicată în Monitorul Oficial pe 24 iulie. Pe lângă alte prevederi legislative, la primul articol sunt vizaţi instructorii auto independenţi. „La articolul 29, alineatul 3 se abrogă” – se arată în noua normă. Adică, se abrogă tocmai prevederea legală care le permite instructorilor auto independenţi să iasă pe stradă cu învăţăcei.

„Pregătirea practică a persoanei (…), în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile obţinerii permisului de conducere, valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE şi subcategoriile A1 şi B1 se poate efectua şi de către un instructor auto atestat în condiţiile legii, care a încheiat un contract cu unitatea autorizată în care solicitantul a efectuat pregătirea teoretică” – este prevederea eliminată din legislaţie.
În consecinţă, cei care vor începe, după 8 august – când intră în vigoare modificările aduse Codului Rutier! – şcoala de şoferi, nu vor mai putea să apeleze la instructori auto independenţi pentru lecţiile practice, şi la şcolile de şoferi pentru cursurile teoretice. Vor trebui, pentru ambele etape, să se adreseze şcolilor de şoferi.

„Sunt interese meschine la mijloc!“Aceasta a fost declaraţia lui Petrică Bordeianu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Formatorilor Auto.
Mai bine de 4.000 de instructori auto independenţi de la nivelul ţării  vor avea de suferit din cauza acestei măsuri.
„Mi s-a spus, de la bun început, de la obraz, că avem trei căi pe care putem să le urmăm: fie ne lăsăm de meserie, fie ne angajăm la şcolile auto, fie ne deschidem propriile şcoli”, a adăugat reprezentantul instructorilor auto independenţi din ţara noastră.

Privacy Policy Settings