SA STIE TOT ROMANUL…

Zeci de societăţi comerciale, dar şi instituţii publice din judetul Buzau funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Deşi implică anumite riscuri, ca cele din clubul Colectiv, acestea nu încalcă legea.

Începând din data de 21 ianuarie 2018 au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor

Astfel, asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, se va impune afișarea unor panouri de înștiințare.

Beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.»

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.

Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings