SA SE REVIZUIASCA, PRIMIM!

– Planul de Acţiune pentru Mediu la nivelul judeţului, vazut de alta comisie

În vederea promovării şi dezvoltării unui plan local de acţiuni pentru soluţionarea problemelor prioritare de mediu din judeţul Buzău,DSCF5001 cât şi pentru luarea celor mai bune decizii în soluţionarea problemelor prioritare de mediu conform legislaţiei naţionale şi europene de mediu, la începutul lunii ianuarie  Agenţia  pentru Protecţia Mediului Buzău a iniţiat revizuirea Planului de Acţiune pentru Mediu la nivelul judeţului Buzău( PLAM). În ultima zi a lunii ianuarie, Consiliul Judeţean Buzău a adoptat structura organizatorica a PLAM Buzău şi a aprobat componenţa Comitetului de Coordonare şi a Grupului de Lucru.

Din comitetul de coordonare fac parte reprezentanti din Consiliul Judetean, Agentie de Protectia Mediului, Garda de Mediu, Primaria Buzau si Primaria Ramnicu Sarat, iar Grupul de lucru cuprinde in special sefi de servicii din institutiile mentionate, plus un reprezentant de la Directia Agricola.Reprezentantii institutiilor in cauza s-au intalnit la sfarsitul lunii februarie  ocazie cu care au fost aprobate Memorandumul de Cooperare şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Comitetului de Coordonare al PLAM Buzău.

„Obiectivul general îl constituie integrarea tuturor politicilor sectoriale în politica de mediu în scopul asigurării unei dezvoltări durabile locale. De asemenea, Planul de Acţiune pentru Mediu va contribui la îndeplinirea obligaţiilor pe care România le are în domeniul mediului şi va asigura suportul pentru pregătirea proiectelor prin care se vor accesa sursele de finanţare europene”, spune Ionuţ – Sorin APOSTU, directorul executiv al A.P.M. Buzău.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings