PROFIL DE POLIŢISTĂ

  • Ionela-Gabriela Dumitrescu, poliţist de investigaţii criminale la Poliţia oraşului Pogoanele –

Absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău – profil filologie, promoţia 2007, Ionela-Gabriela politistaDumitrescu a ales să devină poliţist şi s-a înscris în acelaşi an la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina. A urmat însă în paralel şi cursurile Facultăţii de Drept şi Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania Braşov.

În anul 2009, agent de poliţie Ionela-Gabriela Dumitrescu a fost repartizată la Postul de poliţie comunal Padina, unde şi-a desfăşurat activitatea până în luna aprilie 2011, ca ajutor şef de post.

Întrucât s-a evidenţiat în activităţile poliţieneşti desfăşurate, dând dovadă de profesionalism, moralitate şi devotament, a fost selectată şi promovată în funcţia de agent operativ la Formaţiunea de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele.

Poliţista nu a înşelat încrederea cu care a fost învestită şi s-a integrat imediat în colectiv. Ea a contribuit la soluţionarea unor cazuri care i-au adus satisfacţie profesională, fiind preocupată de întocmirea unor acte de urmărire penală de calitate.

Unul dintre cele mai importante dosare la a cărui soluţionare a contribuit a fost furtul de bijuterii şi aparatură electronică în valoare de 50.000 de lei. Furtul fusese comis în ultima noapte a anului 2011 din locuinţa unui cetăţean din Pogoanele. În urma percheziţiei efectuată la domiciliul suspectului, echipa din care a făcut parte şi agent de poliţie Ionela-Gabriela Dumitrescu a găsit îngropate în curtea locuinţei o parte dintre bunurile furate. Suspectul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar ulterior condamnat.

În vârstă de 24 de ani, agent de poliţie Dumitrescu Ionela-Gabriela poate fi un exemplu pentru tinerii care doresc să devină poliţişti. Cea mai mare mulţumire a poliţistei în plan profesional este atunci când, la finalizarea unui caz, persoana vătămată îi zâmbeşte cu recunoştinţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings