S.O.S. LA NIVEL NATIONAL. PLAN ROSU CU REVERBERATII LA MINISTERUL EDUCATIEI

Buzau, ora 11.30

Intre ora 11.30 si 12.00, circulatia in perimetrul scolilor din Buzau devine un calvar. Nu din cauza copiilor, ci a parintilor si bunicilor  veniti inintea copiilor. Nu vine nimeni din comoditate. Toti vin pentru siguranta copiilor, pentru a-i ajuta sa tarasca de ghiozadanul a carui greutate le face coloana ca o sinusoida. Scoala nr.1 Buzau, una dintre unitatile de invatamant din elita scolilor buzoiene, trebuie ocolita de participantii la trafic. Bulevardul Balcescu este sugrumat la orele de varf, iar pe strada Mioritei masinile sunt parcate la distante milimetrice intre ele. In toate aceste zone fierbinti sunt prezenti politistii de la circulatie.

Şcoala Gimnaziala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, ora 11.40

Profesoara Monica Gheorghe, directoarea Scolii nr.1 Buzau, intentiona sa parcheze masina personala pe trotuarul din fata scolii. Se intorcea de la Spitalul Judetean unde-si lasase fetita internata. In fata portilor si pe trotuar, aglomeratie mare de parinti si bunici veniti sa-si astepte copiii ori nepotii. Directoarea, care conducea o maşină automată, s-a pierdut, in loc de frana a apasat pe acceleratie. Sase persoane au fost secerate, prinse intre masina si portile de fier.  Alte trei au facut atac de panica.  ISU a activat planul rosu, la fata locului venind de urgenta nu mai putin de cinci ambulante. Cele noua persoane au ajuns la Spital. Tot la Spital a ajuns si directoarea scolii care ar fi lesinat, dar ar fi suportat agresiuni din partea multimii ravasite de imprudenta soferitei Monica Gheorghe.

De la Scoala nr.1,  S.O.S. la nivel national

Situatia din exteriorul unitatilor de invatamant nu numai din municipiul Buzau, ci din intreaga tara, la orele de varf, este mai mult decat cunoscuta. Era inevitabila producerea unui eveniment de nivelul celui produs astazi la Scoala nr.1. Este regretabil faptul ca asteptam intai activarea unui plan rosu, iar apoi sa luam masuri. In urma acestui eveniment nefericit, multi vor vorbi, multi se vor pricepe, insa butonul de linistire trebuie sa vina de la trioul unitate de invatamant, administratie locala si reprezentantii parintilor. Restul sunt vorbe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings