ROTARIENII, INCA UN GEST MARE

Două surori hipoacuzic din Buzău, aflate în evidenta Direcţiei pentru Protecţia Copilului, vor putea ascultabeno goldstein si dan camer pentru prima dată colinde gratie Clubului Rotary Buzău. 

La jumătatea lunii septembrie a.c. oaspetele Clubului Rotary Buzău a fost juristul Carolică Alexandru Dinu de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Buzău. Acesta a prezentat câteva cazuri sociale speciale, pe care rotarienii buzoieni le-au inclus în portofoliul lor de proiecte, spre rezolvare urgentă.

În momentul de faţă, primul dintre acestea a şi fost realizat. Este vorba despre asigurarea consultaţiilor medicale şi a unor proteze auditive ultra-performante pentru Oana şi Mădălina Ţigănuş, două eleve gemene, în vârstă de 15 ani, provenind dintr-o familie destrămată şi crescute de bunica maternă.

„Cele două fetiţe sunt hipoacuzic din naştere şi handicapul lor s-a agravat o dată cu trecerea timpului, încât în ultima vreme nu mai auzeau aproape de loc. Acum, după montarea protezelor, ele se simt excelent şi sunt fericite că pot duce o viaţă normală. Mai mult, pentru prima oară în viaţa lor vor putea să asculte în condiţii foarte bune colindele de Crăciun!”, a declarat presedintele Clubului Rotary Buzău, Beno Goldstein.

Proiectul, a cărui valoare s-a ridicat la peste 120 milioane lei vechi, a putut fi realizat cu ajutorul Casei de Asigurări de Sănătate, al societăţii comerciale Clarfon, al Clubului Rotary Buzău, al rotarianului buzoian Costică Radu şi al firmei acestuia, Radco Instalaţii. Iar cel care s-a ocupat în mod special de rezolvarea tuturor problemelor legate de acest proiect a fost chiar preşedintele în exerciţiu al clubului, Beno Goldstein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings