Rămas bun, domnule general de brigadă în retragere Nicolae Enache

Cu mare tristețe și profundă compasiune pentru familia îndoliată, personalul Garnizoanei Buzău deplânge și regretă trecerea în lumea veșnică, miercuri, 03 iulie, a generalului de brigadă în retragere Nicolae Enache, președintele Filialei „Mihai Viteazul” din Buzău a Asociaței Naționale a Veteranilor de Război.

Generalul Nicolae Enache, devotat uniformei militare şi având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc, s-a născut la 13 octombrie 1922, în Valea Tutovei, un sat la 35 km de Bârlad.

A fost încorporat, la 1 aprilie 1943, în Regimentul 12 Infanterie Bârlad și a luptat pe ambele fronturi în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Noi toți, militari și civili, cei care l-am cunoscut și admirat ca om cu o sensibilitate și căldură umană incredibile, cu o deosebită aură profesională și cu respect pentru tradiţia militară, îi vom păstra o amintire vie.

Pentru înmormântarea stabilită pentru data de 05 iulie, ora 11.00, la Cimitirul “Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena”, garnizoana Buzău organizează funeralii militare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings