PROMPTITUDINE…MARCA CIOLACU

Șeful Camerei Deputaților, după negocierile cu silvicultorii: ‘Am picat de acord pe 3 legi. În trei săptămâni vor fi rezolvate’

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat, după negocierile cu silvicultorii, că în trei săptămâni proiectul de lege pentru întărirea protecției pădurarilor va trece prin Parlament iar modificările aduse altor două legi privind proprietatea statului asupra pădurilor vor fi respinse.

“Am fost cu o delegație a celor care pichetează Parlamentul. Noi am picat un pic de acord pe trei legi. Sunt două de respingere care deja trecuseră de Senat cu respingere și pe statutul personalului silvic care o să urmeze în următoarele săptămâni să intre la votul final. A trecut deja de Comisia de Agricultură. Este o situație neplăcută. Vorbim de pierderi de vieți omenești și trebuie luate anumite măsuri și înăsprirea pedepselor pentru braconaj și un sistem prin care silvicultorii să se poată apăra. O să se mai facă o modificare la Legea 333 care se va face și cu celelate instituții la Comisia de Apărare. (…) Noi credem că în maxim trei săptămâni aceste lucruri vor fi rezolvate”, a declarat, marți, în Parlament, Marcel Ciolacu, după negocierile pe care le-a avut cu președintele Federației Silva, Silviu Geană, președintele Confederatiei Sindicale Națională Meridian, Ion Popescu și directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, conform Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings