Presedintele Neagu despre evenimentul din ziua de PESCUIREA MINUNATA

„Preşedintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, doresc sa continuie colaborarea între cele două instituții pe care le reprezintă în folosul buzoienilor”Este primul paragraf din „marele document al împăcării”, pecetluit, in parculetul Vasile Voiculescu, printr-o strângere de mână de către cei doi lideri din administrația buzoiană.

In ziua de 14 august , Petre Emanoil Neagu și Constantin Toma au semnat un angajament în fața buzoienilor, punând bazele unui proiect comun pentru dezvoltarea Buzăului.

La punctul 3 se stipuleaza: Implicarea Consiliului Județean alături de Primăria Buzău pentru realizarea Zonei Metropolitane Buzău.

Dupa semnarea pactului care cuprinde opt puncte, primarul Toma si presedintele Neagu au taiat panglica la grdinita din Tintesti si se credea ca s-a deschis drumul spre METROPLITANA. Numai ca noua luni mai tarziu, primarul Toma a dat zvon de la CLUJ pana la ORADEA ca vrea sa incuscreasca Buzaul cu comuna Tintesti, locul sfintit de mos Tintea. Pe 26 septembrie, urmeaza Referendumul pentru unirea localității Țintești cu orașul Buzău ar urma să aibă loc pe 26 septembrie (Pescuirea minunata – Ap. II Corinteni IX, 6-11Ev. Luca V, 1-11glas 5, voscr. 3).

Astazi, marti, 3 septembrie, Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, nu îl susține necondiționat pe primarul Constantin Toma, în demersul său de a uni localitatea Țintești cu municipiul Buzău.

Întrebat, marți, dacă este de partea edilului șef în încercarea de a uni Buzăul cu comuna natală a acestuia, Neagu s-a ferit să ofere un răspuns clar și nu s-a poziționat nicidecum pro-demersului lui Toma, așa cum a făcut-o, de pildă, cu o zi în urmă președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Neagu a declarat  că e important ca ”banii și energia” să nu fie cheltuite degeaba cu referendumul dacă nu există certitudinea că demersul va fi unul de succes.

”Nu este vorba de a-l susține sau nu pe domnul Toma. Eu susțin buzoienii, în general și, așa cum am mai declarat, nu știu foarte multe amănunte despre acest lucru. Știu că suprafața teritorială a municipiului se va mări substanțial și astfel există o posibilitate de dezvoltare durabilă atât în binele cetățenilor din Buzău cât și pentru cei din Țintești. Așa cum știu eu este un lucru care poate fi benefic, dar dacă referendumul va trece lucrurile trebuie duse mai departe. Referendumul trebuie validat de Parlament iar apoi trebuie luată o hotărâre la nivel guvernamental. Ce îmi place mie să cred și aș vrea să fie așa, nici să cheltuim energii și bani degeaba pe referendum și să nu se materializeze, pentru că îmi aduc aminte că a mai fost un referendum, cel cu 300 de parlamentari, a fost validat de către cetățeni și tot numărul acela de parlamentari este”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Mai mult decât atât, Neagu  a declarat că Buzăul  nu poate fi dezvoltat ”de o singură persoană”, ci toate forțele politice trebuie să se implice și să explice  oamenilor avantajele ori, după caz, dezavantajele unirii Ținteștiului cu Buzăul, pentru ca oamenii să poată lua, apoi, cea mai potrivită decizie.

” Dacă vrem ca într-adevăr referendumul să treacă, toate forțele responsabile trebuie să explice buzoienilor avantajele, poate și micile dezavantaje și așa putem să dezvoltăm Buzăul împreună. Buzăul nu se dezvoltă de o singură persoană, printr-un singur partid ci trebuie dezvoltat de toate forțele responsabile și de toți oamenii responsabili, pentru că Buzăul este casa noastră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings