Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, invită copiii la evenimentele pregătite pentru 1 Iunie

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, invită buzoienii la manifestările organizate, în parteneriat cu instituțiile subordonate CJ, cu prilejul zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

”Consiliul Județean organizează, și în acest an, evenimente destinate tuturor copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Ca de fiecare dată, în cadrul parteneriatului încheiat cu Muzeul Județean Buzău, Teatru George Ciprian, Centrul Județean de Cultură și Artă și Biblioteca Județeană, organizăm evenimente pentru cei mici”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Astfel, pentru miercuri, 1 Iunie, Teatrul George Ciprian a pregătit două spectacole de teatru și un atelier de creație pentru copiii din centrele DGASPC.

Muzeul Județean Buzău invită toți copiii, începând cu ora 12.00 la un concurs de desene pe asfalt, care se va desfășura în curtea instituției.

Începând cu ora 16.30, micii buzoieni sunt invitați, în Parcul Tineretului, la o întâlnire cu personajele preferate, să se fotografieze cu acestea, și să participe la spectacolul organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

De asemenea, copiii vor primi dulciuri și baloane.

”Fiecare copil trebuie să se bucure de ziua de 1 iunie. De aceea, am gândit o serie de evenimente la care să participe copiii. Având în vedere că micuții care provin din familii dezorganizate, lipsite de posibilități sau care provin din centrele DGASPC, ajung mai greu sau chiar deloc la un spectacol de teatru, îi invităm la 2 reprezentații gratuite, precum și la un atelier de creație”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Seria evenimentelor prilejuite de Ziua Copilului începe, practic, din acest weekend.

Teatrul George Ciprian organizează, atât în weekendul 28-29 mai, cât și în 3-4 mai spectacole de teatru pentru copii, în cadrul Galei VedeTeatru, iar vineri, 3 iunie, Biblioteca Județeană organizează un atelier de benzi desenate.

De asemenea, atât cei mici, cât și cei mari sunt invitați, în zilele de 3 și 4 iunie la o paradă miliară și demonstrații de lupte cu gladiatori, susținute de Garda Apulum.

”Este, practic, o săptămână întreagă dedicată Zilei Copilului”, a încheiat Petre Emanoil Neagu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings