Costesti, polul spargerilor de locuinte

A fost Movila Banului, iar acum este Costesti. Care este legatura infractionala ? Fara a face speculatii, lasam pe altii sa decida, Pana atunci, va reamintim ce scriam la data de 13 februarie 2013 :” Movila Banului a ajuns localitatea cu cele mai multe furturi pe cap de locuitor. Se fura si ziua, se fura si  noaptea. Mai mult s-a ajuns ca hotii sa intre cu masina in curtile oamenilor, sa incarce prada si apoi sa plece nestingheriti…Dupa cum spuneam, in Movila Banului hotii fac legea. Furturile se petrec zilnic, plangerile se fac cam la doua zile, dar degeaba. Oamenilor le este frica sa mai iasa noaptea din curte, dar sa mai misune prin sat. Politistii fac cercetari si atat. Dau din umeri si spun ca nu pot sa-i prinda pe hoti…Probabil ca anchetele se deruleaza de genul: domnule hot, spune si mie ai furat din curtea lui X ? Domnule sef, sa moara mama si fratii mei daca eu am furat ceva ! Bravo ma, stiam eu ca tu esti baiat cinstit! Acum mergi ca ai treaba! Sefule, multumesc frumos, sa fii sanatos si sa ramai la Movila Banului pana iesi la pensie!”

Costesti, 2016, din iarna pana-n primavara. Istoria se repeta. Furturile nu mai contenesc. La doua zile maxim trei, se sparge o casa. Hotii nu fac mofturi, intra atat in case  din cartierele noi, cat si in cele din satele vechi. Ultima spargere, sa-i spunem de week-end, s-a dat la o casa de la E 85.

Ce au in comun spargerile de locuinte si furturile de la Movila Banului cu cele de la Costesti?

  1. Conform statisticilor, furturile de la Costesti s-au declansat odata cu sistarea celor de la Movila Banului;
  2. Modul de operare este acelasi;
  3. Probabilitatea de prindere a gruparii de hoti ramane aceeasi;
  4. Cumva martori la cercetari sunt persoane (chiar aceleasi) platite din ajutoarele sociale ?
  5. La Costesti functioneaza o sectie de politie de care este arondata si Movila Banului!

Daca sefii IPJ, oameni care sunt extrem de competenti si intransigenti, s-ar apleca mai mult asupra cazuisticii din cele doua comune, direct, fara intermedieri, surprizele ar fi neplacute, iar buboiul s-ar sparge…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings