POLITISTII LE-AU STRICAT CRACIUNUL…

Proxeneti la mititica…

La data de 20 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Ialomiţa şi Mehedinţi, au efectuat sub coordonarea procurorului de caz, trei percheziţii domiciliare în oraşele Feteşti şi Drobeta Turnu Severin, la trei persoane bănuite de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că în perioada august – decembrie a.c. bănuiţii, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, din Feteşti şi Cernavodă, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către 5 tinere, din Ialomiţa şi Cernavodă, în apartamente închiriate pe raza municipiului Buzău, însuşindu-şi sumele de bani obţinute astfel.

Din activitatea infracţională, aceştia ar fi obţinut aproximativ 30.000 de euro.

Pentru probarea activităţii infracţionale, poliţiştii au condus la audieri 13 persoane, inclusiv din judeţele Cluj şi Constanţa şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 40 de grame de bijuterii, peste 13.000 de lei, precum şi telefoane mobile şi laptop-uri.

Doi tineri în vârstă de 23 şi 30 de ani au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi în cursul acestei zile la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea luării măsurilor legale.

În activităţi au fost angrenaţi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.

… si Comercianti cu punga goala                                                                             

În urma neregulilor constatate la firme din municipiul Buzău, poliţiştii au întocmitdouă dosare penale şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei. De asemenea, au fost confiscaţi bani şi bunuri, a căror valoare depăşeşte 15.000 de lei.

La   data   de   20   decembrie   a.c.,   poliţiştii   specializaţi   în   investigarea   criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat controale pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului şi comercializării de produse nealimentare specifice sărbătorilor de iarnă.

Activităţile   au   vizat   deţinerea   de   mărfuri   fără   documente   de   provenienţă,comercializarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidenţele contabile, precum şi comerţul cu produse contrafăcute ori piratate.

În urma controalelor efectuate la două societăţi comerciale din municipiul Buzău, au fost întocmite două dosare penale.

Au fost indisponibilizate jucării, produse textile, încălţăminte şi produse de îngrijire, susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor   de   punerea   în   circulaţie   a  unui   produs  purtând  o   marcă   identică   sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi a fost dispusă măsura complementară a suspendării activităţii societăţii comerciale până la remedierea neregulilor constatate.

Valoarea bunurilor indisponibilizate sau confiscate se ridică la peste 15.000 de le

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings