De la Bagiu-ncoace, PNL-ul zace !

Tensiunile actuale din PNL Buzau n-ar trebui sa ne surprinda. Mai ales pe cei care au avut contacte liberale in ultimii 28 de ani. Iar asta o stiu doar liberalii adevarati. Liberalii tineri si fratii vitregi proveniti de la defunctul PD+L nu prea au de unde sti ce s-a intamplat cu adevarat in curtea PNL-ului buzoian. Cert este ca din ’90 incoace, formatiunea liberala ramasa singura dupa disparitia partidutelor liberale, a avut parte de numeroase tensiuni interne. Tensiuni au fost si pe vremea lui Mihail Balanescu, si pe vremea cand organizatia era condusa de Todirascu si pe vremea cand un grup masiv de pedesti au plecat la PNL via ApR. Singura perioada in care liberalii buzoieni au avut liniste a fost cea legata de presedintia lui Cristinel Bigiu. In acea vreme liberalii au cresut masiv numeric, au avut cele mai bune rezultate la alegerile locale si parlamentare, iar viata de partid era una decenta, in sensul ca toata suflarea liberala era multumita. Mai mult, in acele vremuri foarte multi liberali au fost asezati pe functii (pe care rezista si astazi), au obtinut locuri de munca stabile si au avut succes  in afaceri.

Acea perioada s-a dus odata cu decapitarea lui Cristi Bigiu. Sa ne amintim numai de episoadele din preajma alegerilor din 2016. Atunci, liberalii buzoieni, bine  dezorganizati in mini parohii de interese, au reusit sa rupa partidul, sa-l inlature pe Ovidiu Anghel, cel care reusise sa salte partidul cu multe procente, iar apoi liberalii n-au facut altceva decat sa-si dea cu stangu-n dreapta.

Acum istoria se repeata. Doctorul Zoican, ales presedintele organizatiei municipale liberale, degeaba conduce UPU. Nu a reusit sa resusciteze organizatia, anticoagulantele si-au facut efectul, boala puterii a castigat valente, iar medical bun la suflet a fost tocat marunt si sistematic de catre bolnavii de functii. In atari conditii, organizatia municipala a revenit la vechile obiceiuri. Deputatul Cristi Romanescu, liderul pe judet al liberalilor, fara sa-si dea seama, se invarte in jurul unor informatii false ori trunchiate. Este greu sa vezi de la Bucuresti ceeace se intampla cu adevarat la Buzau.

Ce e de facut? Cred ca o deplasare in judetul Vrancea si o discutie cu Cristi Bigiu le-ar prinde bine, atat lui Romanescu, cat si lui Zoican. Ar avea de invatat de la modul in care sa-i educe pe liberalii care slujesc in cladirea de vizavi de Palatul Comunal, pana la modalitatea de lucru in echipa. Si asta pentru ca Bigiu, oricate s-ar spune despre el, a fost un liberal adevarat, un liberal care a invatat meserie in primul rand in calitate de copil de trupa, a fost un liberal care a cheltuit o avere impresionanta pentru partid, a fost un liberal care si-a pierdut libertatea pentru partid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings