Platoul Dacia, devine PIATA LUI MOS CRACIUN

Târgul de Crăciun din Buzău, organizat de Primăria Municipiului Buzău în colaborare cu Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău va fi inaugurat în Piaţa Dacia de Ziua Naţională a României. În perioada 1 – 25 decembrie 2016, atmosfera de sărbătoare a târgului va fi întreţinută prin evenimente diverse, de la spectacole folclorice şi dansuri tradiţionale, până la concerte de colinde şi ateliere creative pentru copii, ce se vor desfăşura în faţa Primăriei Buzău. Atmosfera de poveste va fi completată de prezenţa lui Moş Crăciun care va fi prezent în căsuţa amenajată pe platou, special pentru a le oferi copiilor bucuria de a-l vedea şi de a-şi exprima dorinţele.

De asemenea, în Piaţa Dacia vor fi amplasate căsuţe de lemn de unde buzoienii vor putea să îşi cumpere bunătăţi culinare tradiţionale, dar şi produse de artizanat. În premieră, în completarea cadrului magic de sărbătoare, vizitatorii se vor putea delecta patinând pe un patinoar mobil amplasat tot pe platoul din faţa Palatului Comunal, învăluiţi în lumini multicolore, dar şi de acorduri muzicale specifice Sărbătorilor de iarnă.

Seri de basm la Târgul de Crăciun vor fi oferite de solişti renumiţi: Benone Sinulescu, Nemuritorii, Kronos, Steliana Sima, Anişoara Puică, Aurel Moldoveanu, Ion Paladi, Cristian Pomohaci, Mihaela Gurău, precum şi de alţi artişti locali care vor intepreta cele mai cunoscute piese din repertoriul lor.

 

 

Agenţii economici şi producătorii individuali care doresc să promoveze produse tradiţionale româneşti de sezon sunt rugaţi să se adreseze Primăriei Municipiului Buzău, str. Unirii nr.163, etaj 1, camera 8. Relaţii suplimentare la numărul de telefon 0238.713.799.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings