Ei vor sa fie parlamentari ? (I)

Pe 11 decembrie 2016 au loc alegeri parlamentare, iar la partide e agitatie mare, sunt disputate, se fac strategii, se socotesc sansele. Desi au avut la dispozitie aproape patru ani,  cele mai multe dintre partide s-au cacait pana in ultimul moment sa completeze niste liste cu candidati. Sincer, dupa ce am studiat listele, mi-am dat seama ca habar nu am de ceea ce se misca in subsolul lumii politice. La un moment dat chiar credeam ca unele partide au intocmit liste doar pentru a face misto de alegatori. Analizand mai bine, mi-am dat seama ca m-am inselat si ca listele cu candidati reprezinta forta de atac a partidelor pentru aceasta campanie decembrista de parlamentare. Cine sunt cei inscrisi pe listele de Buzau si care vor sa acceada in parlament, ce si cat au invatat, cati ani au, ce afaceri invart, din ce comisii parlamentare ar putea face parte, cine sunt cei care vor zambi in coltul gurii si nu se vor mai dezlipi de ecranele televizoarelor, veti afla nu numai din cele ce urmeaza, ci pe intreg parcursul  campaniei.

 

   Concurenta de invidiat

 

    La Biroul  Electoral Judetean s-au depus 13 liste  cu candidati, dintre care 11 liste sunt complete, una este pe jumatate, iar a 13-a contine numai numele unui candidat independent. In total, pe liste sunt 162 de candidati: 105 sunt pretendenti la un fotoliu de deputat, iar 58 se bat in vorbe pentru un scaun de senator.

Cum la nivel de judet, in urma alegerilor din 11 decembrie vor fi alesi doar 7 deputati si trei senatori, putem concluziona ca 98 sunt in plus la deputati si 55 la senatori.  Deci concurenta este de 14,8571428571 pe loc la Camera si 18,33…33 la Senat.

 

    Profesii de candidat

  Cei 162 de candidati de pe listele pentru Buzau au paleta extrem de larga de profesii, unele dintre ele incredibile pentru accederea in Parlamentul Romaniei. Pentru a va satisface curiozitatea vizavi de profesiile si meseriile practicate de candidati, iata tabloul complet: somer-1, primar-1, cofetar-1, croitor-1, bijutier-1, frizer-1, artist(muzicant)-3, presator la rece-1, sofer-3, vopsitor auto-1, mecanic auto-6 (dintre care doi lucreaza ca agenti de paza), filator-1, zidar-4, operator chimist-1, tehnician-4, tehnician dentar -1, asistent medical-1, maistru-1, gestionar-1, agent comercial-2, contabil-5, economist-17, student-6, artist plastic-1, ofiter MApN rez.-6, jurist-7, avocat-7, traducator-2, animator film-1, arhitect-1, sociolog,1, arheolog-1, publicist-1, invatator-1, profesor-21, inginer-32,, manageri-3, deputati-2, medic veterinar-1, medic-7.

Partidele nu au avut obligatia sa prezinte CV-urile candidatilor, documente din care ne puteam da seama cati ani au trecut pe la scoala cei care vor sa reprezinte Buzaul in Parlamentul Romaniei. Privind pe tabloul de mai sus, fara a avea pretentii ca sunt specialist in resurse umane, putem concluziona ca avem si candidati cu diploma de 8 clase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings