PLANSETE… SUSPINE, NOI VICE DE MAINE…

Maine sunt doua sedinte extraordinare, una la Consiliul Judetean, cealalta la cel municipal. Punctele puse DSC00457pe ordinea de zi sunt mai putin semnificative comparative cu ce se v-anatmpla la diverse. Si asta pentru ca maine se vor transa posturile de vice, cate unul de fiecare parte.

La  Consiliul Județean lucrurile par sa fie ceva mai clare, desi sunt incurcate rau de tot. Aici, consilierii sunt 11 de la  PSD și unul PC, cărora li se adaugă cei patru consilieri PP-DD, sunt cu unul mai puțin decât aleșii de dreapta -nouă liberali și opt democrat-liberali, condiții în care se zice ca  postul de vicepreședinte al social-democratului Petre Emanoil Neagu iese din schemă, în favoarea șefului interimar al PLD Buzău, Raul Florescu. Vizavi de acest aspect, presedintele Cristi Bagiu este pus sa aleaga dintre doi oameni cu care a conlucrat in decursul timpului. Primul este Petre Emanuel Neagu, aflat pe o functie de vice, fost sef la PNL si combatant de nadejde prin 2008 cand, pe Valea Buzaului, conducea convoiul de autocare trimis de Daniel Tudor si tot atunci s-a tras de barba si s-a imbrancit cu doctorul Ion Vasile. Odata trecut in tabara PSD, Neagu a fost un piston intre noul si vechiul partid si, de ce nu, a fost unul dintre oamenii care au propavaduit USL. Al doilea este deputatul Cezar Preda cu care presedintele Bagiu a avut tot timpul o relatie amiabila, chiar daca, uneori, deputatul era nevoit sa mai bata ceva apropouri prin conferintele de presa. Asadar, maine o sa vedem care va fi rationamentul presedintelui: Neagu sau omul lui Preda?

În ceea ce privește Consi­liul Local, consilerii sunt 10 de la PSD și patru de la PP-DD, față de doar opt opozanti-cinci PDL și trei PNL. Pentru a obține majoritate calificată, de 15 voturi – care ar asigura trecerea tuturor proiectelor de hotărâre este nevoie de cooptarea independentului Paul Negoiță. Un post de viceprimar a fost solicitat in mod expres, marti seara, de Simon Man la discutia avuta cu vicepremierul Dragnea. In fapt, Simona Man a promis sprijin la Buzau conditia fiind ca Silviu Rosioru sa fie unul dintre viceprimari.  Ghiciti in locul cui ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings