Pe vreme de criza RASUL S-A INMULTIT !

Acţiunea de evaluare a  efectivelor de animale săbatice din speciile strict protejate- la final!

In perioada martie – aprilie 2013, gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţul Buzău : DIRECŢIA SILVICĂ BUZĂU, A.J.V.P.S. mama si puiulBUZĂU, A.V.P.S. INTERAGRO  BUCUREŞTI, A.V.P.S. CĂLIFARUL, SC OCOLUL SILVIC SIRIU  SRL, A.V.P.S. BRADUL  BUCUREŞTI, A.V. CERBUL CARPATIN,  împreună cu reprezentanţi ai Institutului de Amenajări Silvice, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău, ai  Comisariatul Teritorial al Gărzii de Mediu Buzău, ai  Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov şi cei ai Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic Focşani, au participat la acţiunea de evaluare a efectivelor de animale sălbatice din speciile strict protejate (urs brun, lup, râs si pisică sălbatică).

Rezultatele acţiunilor de evaluare realizate în fiecare fond de vânătoare au fost analizate şi centralizate, la nivel  judeţean, de Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău. Din evaluările realizate rezultă faptul că în judeţul Buzău sunt 436  de exemplare de urs,  158 exemplare de lup, 95 de exemplare de râs şi 224  exemplare de pisică sălbatică. Faţă de evaluarea realizată în anul 2012, în anul 2013 a fost înregistrată o creştere a numărului de exemplare la toate speciile evaluate. Astfel, în judeţul Buzău, avem în plus faţă de anul 2012:  49 de exemplare urs, 20 de exemplare de lup, 15 exemplare de râs şi 11 exemplare de pisică sălbatică.

Centralizările judeţene conţin, pe lângă numărul de exemplare din speciile strict protejate (urs brun, lup, râs si pisică sălbatică) şi numarul maxim de intervenţii pentru sezonul de vânătoare următor. Astfel, pentru sezonul de vânătoare 2013/2014, numărul maxim de intervenţii propus este de 39 exemplare de urs, 35 de exemplare de lup, 17 exemplare de râs şi 42 de exemplare de pisică sălbatică.Acest număr a fost stabilit în funcţie de pagubele înregistrate, situaţia efectivelor reale comparate cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei pentru speciile analizate.

Propunerile vor fi analizate la nivel naţional, iar numarul maxim de intervenţii aprobat pentru sezonul pentru sezonul de vânătoare 2013/2014 va fi cuprins într-un ordin emis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Privacy Policy Settings