OVIDIU IONESCU SI CRISTI ROMANESCU VOR SA ADUCA ACASA O MEDALIE OLIMPICA

Ovidiu Ionescu și Bernie Szocs sunt oamenii care ar aduce prima medalie olimpică din istoria tenisului de masă românesc.

La Londra, în 2012, Adrian Crișan a urcat în sferturile de finală, cel mai bun rezultat de până acum, care așteaptă însă să fie bătut într-o sală goală la capătul Pământului.Și aici, evident, China-ți bate cu mingea în geam! Xu Xin – Liu Shiwen sunt campionii mondiali en titre 2019 și, dacă nu se vor apuca peste noapte să devină cultivatori de orez, vor defila spre aur.

Ovidiu Ionescu și Bernie Szocs (foto: COSR)

În echipă cu spaniolul Alvaro Robles, Ovidiu Ionescu a ieșit și el vicecampion al lumii în 2019, la dublu masculin, așa că e obișnuit cu aerul rarefiat al înălțimilor, unde s-a lovit însă de duetul Ma Long – Wang Chuqin. Primul e un mit, multă vreme lider mondial, un fel de Maradona plus Pele, în fața căruia te duci aproape ca la plutonul de execuție: închizi ochii și aștepți glonțul!

„Dacă urcăm pe podium la Tokyo, jur că aș fi dispus să merg pe Himalaya! Cu șerpași, cu tot ce trebuie. Nu sunt deloc un montaniard, ar fi exact opusul preocupărilor mele, dar m-aș bucura să încerc o asemenea aventură”, spune Ovidiu. E un tip absolut sincer, relaxat, spune ce gândește și nu-și caută cuvintele prin buzunare.

„Un lucru pozitiv că s-a amânat”

„A fost destul de greu în ultimul an. Mă simțeam în formă în vara trecută, iar când am primit vestea că Jocurile se amână am încercat să-mi adun repede gândurile și să văd ce pot îmbunătăți în perioada de pandemie. M-am obișnuit și fără spectatori în campionatul din Germania, nu am o problemă cu aceste condiții speciale de la Tokyo, unde va fi doar o chestiune de adaptare”, crede Ovidiu.

E completat de partenera sa de la masă, Bernie Szocs: „Pentru mine a însemnat un lucru pozitiv amânarea Olimpiadei, fiindcă am mai câștigat timp la capitolul acumulări fizice și psihice. Sigur, programul de pregătire e mai intens, ne antrenăm mai mult decât de obicei, presiunea crește, vrem rezultate. Dar e și o satisfacție specială, pentru că, în afară de echipe, cu care am participat și la Rio, acum voi trage și la simplu, și la dublu mixt. Asta mă mobilizează spre rezultate bune”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings