O zonă extrem de frumoasă va fi scoasă la lumină

Presedintele Petre Emanoil Neagu, de curand, a facut un anunt care aduce bucurie  celor peste 3000 de locuitori care locuiesc intr-o zona deosebit de frumoasa si care este supusa depopularii din  cauza drumurilor aproape impracticabile. Asadar, următorul obiectiv important al CJ Buzău va fi asfaltarea în premieră a unui alt drum județean de pământ, DJ 102 F. De  la Scorțoasa înspre Cănești – Chiliile asfaltul se termină la ieșirea din satul Gura Văii.

„Așa cum am promis, aceleași demersuri le vom face și pe DJ 102F Cănești – Chiliile. Turnarea covorului asfaltic se va efectua numai după finalizarea tuturor lucrărilor de consolidare. Doar așa vom putea avea lucrări de calitate și o infrastructură rutieră așa cum ne dorim cu toții la noi acasă”, a anunțat Neagu.

Lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere continuă în tot județul Buzău.

Finanțarea obiectivului de investiții, în valoare de 33.612 mii lei, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Drumul deserveste localitatile la nord de comuna Scortoasa, respectiv comuna Canesti(Canesti ,Valea Verzei, Negosina, Pacuri, Gontesti, Suchea) si comuna Chiliile (Chiliile, Trestioara, Crevelesti, Ghiocari, Poiana Pletari, Glodu Petcari). Circa 3000 de locuitori depind de acest drum judetean. reprezentand si o ruta de tranzit catre comuna Odaile, comuna Manzalesti si mai departe care Lacul Mocearu, Focurile Vii, Platoul Meledic uniindu-le pe acestea cu atractia turistica de la Paclele Mari si Paclele Mici.
Aceasta vale a Saratelului a suferit in ultimii ani a puternica depopulare principalul motiv fiind chiar starea foarte proasta a drumului judetean DJ 102F care s-a rasfrant in situatia economica si sociala a oamenilor din zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings