NOUA ORDINE POLITICA BUZOIANA

“Trebuie să aleagă între Liviu Dragnea, între a fi fideli României și a fi slugile lui Liviu Dragnea, să aleagă între a face zid în jurul unui om condamnat sau a servi interesul cetățenilor români care i-au trimis în Parlament. Astăzi, PSD trebuie să decidă dacă sunt un partid democratic sau devin un front de salvare al lui Dragnea de pușcărie. Astăzi, PSD trebuie să ia decizia dacă sunt cetățeni ai României sau sunt iobagi pe moșia lui Dragnea”, era indemnul lui Ludovic Orban, omul care incearca cu disperare sa salveze prin aparente destinul nemilos la care supune ultimile ramasite liberale. Asa se vede de la Buzau, unde la o azvarlitura de bat de Capitala, liberalii nu-si mai gasesec drumul creat candva de oameni care voiau liberalism si nu libertinism. Spun asta pentru ca de la vorbe la fapte exista o cale lunga pe care unii nu o stiu sau nu vor sa caute drumul pe care sa ajunga. Motiv pentru care, vorbele lui Orban se intorc precum un bumerang. Probabil ca cititorii nostri incep sa-si formuleze cele sapte intrebari. In cele ce urmeaza, vom incerca sa raspundem.

De vineri seara, adica imediat dupa ce seful liberal si-a consumat vorbele, la Buzau s-a declansat NOUA ORDINE POLITICA BUZOIANA.

Spuneam zilele trecute ca Eugen Tomac, abia inscaunat sef la PMP, o sa rupa partidul. Si, dupa doar cateva zile, miscarile politice s-au accentuat demonstran ca am avut dreptate. Pe scurt, in ordine cronologica, iata cum se vor pune in miscare de trupele politice de la Buzau:

MISCAREA NUMARUL UNU. Vineri seara, biroul permanent al PMP Buzau s-a intalnit de indata. Decizia: incheierea unui protocol de fratie cu ALDE. Imputernicit pentru incheierea protocolului au fost desemnati senatorul Dorin Badulescu (fost liberal) din partea PMP si vicepremierul Gratiela Gavrilescu, cea conduce ca interimar ALDE Buzau. Semnaturile pe protocol se vor aplica sambata, cand doamna vicepremier va veni la Buzau.

MISCAREA NUMARUL DOI. La inceputul saptamanii viitoare, ex-premierul Victor Ponta va lansa, pe meleaguri buzoiene, o organizatie locala a PRO ROAMANIA. Din informatiile pe care le detinem, organizatia buzoiana va fi condusa de un pesedist razvratit aflat in standby, caruia i se vor alatura si altii aflati intr-o situatie similara. Se pare ca din tabara ex-premierulu vor face parte cei care, ajutati de Victor Ponta, in urma cu zece ani, au pus umarul serios la debarcarea  doctorului Ion Vasile. Aici ar mai trebui spus ca pesedistii cu pedigree vor ramane pe locurile lor.

MISCAREA NUMARUL TREI. La sfarsitul saptamanii viitoare, liberalii buzoieni vor incerca sa-si aleaga un presedinte pe municipiu. Privind catre utimii 30 de ani de liberalism autohton, vom constata ca la nivel de municipiu, nu prea am avut un lider care sa se impuna. Ultimul lider liberal adevarat a fost Cristi Bigiu care a reusit sa duca partidul la un procent pe care, dupa cum se decurg ostilitatile, nu se va mai ajunge niciodata. Mai mult, formatiunea „vizionarului” Orban, daca nu-si aduna fortele, in scurt timp, va pasi pe un drum fara intoarcere. Asadar, liberalii se aduna sa-si aleaga un presedinte la nivel de municipiu. Deocamdata, singurul candidat este Constantin „Bebe” Ionescu. Privind putin peste trecutul politic de candidat, putem spune ca domnul Ionescu este ultimul pedist ramas printre liberali. Iar liberalii nu uita si nici nu accepta acest adevar. Sa nu uitam cat s-au luptat sa-l elimine din ATOP pe Raul Florpescu, si el fost pedelist pur sange si ultim urmas al lui Ceazar Preda. Si ar mai fi de retinut un aspect din istoria recenta a liberalismului buzoian. Inainte de alegerile din 2016, cand gruparile # anti Ovidiu Anghel manifestau fie in fata Palatului Comunal, fie in spatele Hotel Pietroasa, Bebe Ionescu si-a strans jucariile politice si pasit ca independent rupand singur cateva mii de voturi liberale. Asadar, indiferent de votul de saptamana viitoarea, liberalii buzoieni se vor imputina. Nemultumitii, multi dintre cei putini ramasi ca urmasi ai Bratienilor, vor migra fie catre ALDE, fie catre PSD.

MISCAREA NUMARUL PATRU. In oarele urmatoarele zile, cu sau fara voia noastra, vom asista la ultimile miscari de trupe politice autohtone, miscari in urma carora alianta PSD-ALDE va iesi mult intarita, iar la europarlamentarele de anul viitor vor obtine un scor istoric ce se poate invarti in jurul a 80 la suta. Si asta se intampla cu sprijinul nemijlocit ar unor lideri care, se pare, desi au ceva vechime in bransa, inca nu s-au maturizat politic! (P.T.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings