NECUNOSCUTELE AFACERII DAVID!

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost adus, miercuri, de anchetatori la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani. În acest moment, pe numele lui David sunt deschise două anchete la DNA.

Potrivit unor surse judiciare procurorii DNA au pus astăzi în mișcare acțiunea penală pentru luare de mită de 500.000 de euro și spălare de bani.

DNA a cerut în noiembrie 2014 aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău. David a declarat că nu a fost implicat în emiterea vreunui document privind dreptul de proprietate.Preşedintele Traian Băsescu a avizat începerea urmăririi penale pentru fostul ministru de Interne, Cristian David

DNA a fost sesizată, în acest an, că fostul ministru Cristian David ar fi pretins, în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Deocamdata, pentru opinia publica, raman ca necunoscute locatia celor 18 hectare de teren, numele denuntatorului si numele celui care era prefect cand s-a batut palma. Va reamintim ca, la data de 9 mai 2007, ministrul David a semnat ordinul de numire in functia de prefect pentru inginerul  Gabriel Balaban. Balaban era  inlocuitorul lui Cristi Bigiu la Prefectura Buzau, dupa ce acesta din urma a fost desemnat presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor Comunale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings