NEAGU, RECORD ABSOLUT!

Astazi, la pranz, la Sala Delegatiei Permanente a Consiliului Judetean Buzau, s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita de judet Braila – Robeasca – Vadu Pasii (E85)”, promovat spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6 – Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1. – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea contractului depaseste 30 de milioane de euro (TVA inclus), iar Consiliului Judetean Buzau ii revine o suma modica ce se invarte in jurul a 500.000 de euro.

Contractul a fost semnat de Luminița Mihailov, director general al ADR SudEst  si de Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Contractul semnat astazi, cu un cuantum de peste 30 milioane de euro, reprezinta record absolut pentru judetul Buzau, suma fiind cea mai consistenta ajunsa vreodata in judet din fonduri europene.

Si inca un amanunt legat de tronsonul limita de judet Braila – Robeasca – Vadu Pasii (E85): daca in anul 1977 se turna asfalt pe ultimii sapte kilometri, in 2017, dupa 40 de ani s-a semnat  contractul de reabilitare europeana a drumului care insumeaza 36,68 kilometri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings