Muzeografi din toată țara își dau întâlnire la Buzău

Începând de joi, 9 mai, Muzeul Județean Buzău va fi gazda unei sesiuni naționale de comunicări științifice. În cadrul acesteia, vor fi susținute 62 de comunicări, ce vor aborda teme diverse privind o serie de noi descoperiri arheologice, precum și utilizarea metodelor interdisciplinare în cercetarea arheologică.

„ Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 14.00, la sediul Muzeului Județean Buzău. Cu această ocazie va fi susținută în plen comunicarea Vertebrate fosile cuaternare din colecția Muzeului Județean Buzău – implicații stratigrafice, paleoecologice și paleografice, autori Ștefan Vasile, Bogdan-Alexandru Torcărescu și Valentin Dumitrașcu. De asemenea va fi lansat volumul 26/2023 al anuarului Mousaios care reunește 23 de studii, articole și rapoarte de cercetare arheologică”, transmit reprezentanții Muzeului Județean Buzău

Cu această ocazie va fi susținută în plen comunicarea „Vertebrate fosile cuaternare din colecția Muzeului Județean Buzău – implicații stratigrafice, paleoecologice și paleografice”, cei îi are ca autori pe Ștefan Vasile, Bogdan-Alexandru Torcărescu și Valentin Dumitrașcu. De asemenea va fi lansat volumul 26/2023 al anuarului Mousaios care reunește 23 de studii, articole și rapoarte de cercetare arheologică. Activitatea va reuni invitați din Iași, Cluj, Constanța, Iași, dar și din Republica Moldova.

„La această activitate științifică, alături de specialiștii muzeului, participă invitați de la mai multe instituții de profil din România și  Republica Moldova, printre care se află: Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan”, București; Institutul de Arheologie și Istoria, Artei Cluj; Institutul de Arheologie Iași; Universitatea București; Universitatea „Valahia” din Târgoviște; Universitatea Al.I. Cuza, Iași; Muzeul Național de Istorie a României; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei; Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța; Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Complexul Muzeal Național Neamț; Muzeul Municipiului București, Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova; Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău; Muzeul Vrancei, Focșani; Universitatea de Stat din Moldova (Republica Moldova), Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă (Republica Moldova); Muzeul Național de Istorie a Moldovei (Republica Moldova)”

Comunicările științifice și discuțiile pe marginea acestora vor avea loc în după-amiaza zilei de 9 mai și pe tot parcursul zilei de 10 mai, la Muzeul Județean Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings