MOARTEA PENSIONARILOR A AJUNS LA COTE ALARMANTE !

Dacă în 1990 aveam un octogenar la 57 de persoane, în 2060 se estimează că unu din şapte–opt români va fi trecut pragul de 80 de ani.

Mai mult, cercetarea „Calitatea Vieţii “, realizată de ICCV, arată că 54% din gospodării se bazează pe pensii, ajutoare sociale şi indemnizaţii ca sursă de provenienţă a veniturilor, cu o pondere de 25% din total. Aproximativ un sfert dintre pensionari declară că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar. In aceste coditii putem spune ca nu există chin mai mare decât să fii bătrân în România. După o viaţă de muncă suntem condamnaţi la sărăcie de un stat care nu este capabil să le asigure un trai decent. Si asta in conditiile in care cu totii ne-am făcut datoria de a-l susţine, iar sistemul, aşa cum a fost el gândit cu două secole în urmă, este falimentar.

Ceea ce spun se reflecta intr-o statistica infioratoare, cel putin la nivelul judetului Buzau. In prima luna din ianuarie, Casa de Pensii Buzau a platit 720 ajutoare de deces, iar in luna februarie numarul ajutoarelor se apropie de 500. Deci, in numai doua luni, la nivelul Casei de Pensii Buzau s-au platit 1220 ajutoare de deces numai pentru pensionari. Cum numarul de ajutoare care pot fi platite pe intregul an 2015 este batut in cuie la 3000, putem estima  pensionarii au “dreptul” sa plece dintre noi doar pana la sfarsitul lunii mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings