MESTERI BUZOIENI, LA ROMEXPO

Consiliul Judetean Buzău va participa la Târgul de Turism organizat de Romexpo la Bucuresti în perioada 14-17 martie, tema aleasă ALUNISpentru acest an fiind ”Judetul Buzău, tărâmul unde natura a creat minuni”.

”Buzăul are un potential turistic imens, pe care este păcat să nu-l valorificăm la justa lui valoare, fie că vorbim despre Vulcanii Noroiosi, despre Focurile Vii de la Lopătari, Muzeul Chihlimbarului de la Colti, despre asezările rupestre de la Alunis-Colti-Bozioru sau despre alte obiective ce merită văzute în Judetul Buzău”, a declarat Presedintele CJ Buzău, Marian Cristinel Bîgiu.

Pentru a atrage cât mai multi vizitatori la standul judetului Buzău, în fiecare zi va fi prezent câte un mester popular, care va face demonstratii ale mestesugului pe care îl stăpâneste.

         Astfel, Amelia Popa se va prezenta cu tesături din păr de capră, Dana Voicu va aduce tapiserie înnodată, iar Ioana Matei va face o demonstratie de încondeiat ouă.

De asemenea, sâmbătă, 16 martie, va fi prezent si un ansamblu folcloric de la Centrul Judeţean pentru Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău.

”Pe lângă faptul că suntem cu totii buzoieni si ne mândrim cu judetul nostru si cu frumusetile naturale pe care acesta le posedă, nu trebuie să uităm de latura economică a turismului. Mai multi turisti înseamnă bani mai multi pentru buzoieni, iar acest lucru este în beneficiul tuturor locuitorilor judetului”, a mai spus Cristi Bîgiu.

La Târgul de la Romexpo vor fi distribuite pliante și broșuri în care va fi prezentat Județul Buzău, din punct de vedere turistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings