ANUNT BOMBA IN SANATATE

NICOLAESCU RADE CJAS SI DSP

Direcţiile de Sănătate Publică şi Casele Judeţene de Sănătate vor fi desfiinţate, potrivit unui anunţ făcut în această dimineaţă de cjas buzauministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asigurări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget. Ministrul Sănătăţii a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate. Nicolăescu a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii, iar economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea lor vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

Declaraţiile au fost făcute la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România.
Potrivit lui Nicolaescu, 2013 va fi anul marilor schimbari in sanatate. Ministrul a punctat ca are sprijin politic pentru masurile care vor fi luate.
De exemplu, celtuielile de administrare ale Caselor judetene se ridica la aproximativ 500 de milioane de lei anual, reprezentand salarii, materiale si servicii, cheltuieli de capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings