LIBER SPRE TURCIA SI RETUR…

Relaţiile economice dintre România şi Turcia au fost marcate, în această săptămână, de două evenimente majore, găzduite de Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
Pe data de 1 aprilie 2015, în prezenţa preşedintelui Republicii Turce, Recep Tayyip Erdogan, şi a premierului Victor Ponta, a fost semnat Memorandumul de înţelegere între CCIR şi Consiliul Relaţiilor Economice Externe (DEIK), al cărui scop este dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale şi susţinerea investiţiilor reciproce. „Sprijinim investiţiile româneşti în Turcia, iar sarcina noastră este să ridicăm toate obstacolele din calea oamenilor de afaceri” – a fost mesajul preşedintelui Erdogan. Pe 2 aprilie, la CCIR, a avut loc întâlnirea oficială dintre delegaţia economică a României şi cea a Turciei. Mihai Daraban a subliniat importanţa extinderii pe noi direcţii a relaţiilor bilaterale economice şi comerciale, cu accent pe sectorul energetic şi pe dezvoltarea infrastructurii: „CCIR va continua să acorde întregul sprijin pentru stimularea investiţiilor turce în România şi va susţine proiectele de interes comun care pot contribui la dezvoltarea bazei logistice şi de transport în plan naţional şi regional”.

Nihat Zeybekci, ministrul Economiei din Turcia a propus realizarea unor întâlniri mai frecvente între comunităţile de afaceri ale celor două ţări, cum ar fi forumurile economice trimestriale, menţionând totodată, principalele sectoare de interes în relaţiile economice bilaterale: agricultură, transporturi, energie şi logistică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings