La multi ani, George!

Are un repertoriu bogat, divers, in permanenta actualizat si atent ales, care contine muzica populara traditionala, muzica de snaepetrecere si muzica usoara. Canta de aproape 30 de ani si  este cunoscut publicului buzoian încă de pe vremea când era liderul formaţiei “Venus”. Astazi, George Snae, cunoscut publicului din toata tara, implineste 57 de ani. O varsta care nu se poate citi pe chipul bland al unui artist care face cinste buzoienilor.

Talentul său a fost moştenit atât de la bunicul Ioniţă Toma Snae, fost rapsod popular din zona Rusetu, cât şi de la mamă.  Pentru George, muzica a reprezentat întodeauna un mod de exprimare, atât a durerii, cât şi a bucuriei, aproape toate creaţiile solistului fiind marcate de experienţa sa de viaţă. Nu putea fi uitata figura tatălui, pierdut la o vârstă fragedă, una dintre piesele sale “Lacrimi şi bucurie”, fiind scrisă după decesul tătălui, ce a culminat cu naşterea fiicei sale. Dupa cum spuneam, toate cantecele sale au câte o poveste în spate, inspirată din propria viata a Omului George Snae.

georgeAvea doar patru ani şi cânta alături de mama şi bunicul său. In şcoala primară, George Snae avea deja propriul caiet de cântece, iar la vârsta de 15 ani începuse să compună primele melodii populare. A frecventat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, secţia canto, la clasa profesorului Emil Lerescu, a participat la concursul “Floarea din grădină” pe care nu a reusit sa-l duca la bun sfarsit din cauza unor evenimente nefericite oferita de viata.  “Am cântat prin ploi şi vânt”, ramane o melodie care spune aproape totul despre artistul si omul George Snae. A avut aparitii pe toate canalele de televiziune si ramane o prezenta activa la toate manifestarile de gen din judet.

Astazi, la ceas aniversar, ii uram maestrului sa aiba viata lunga alaturi de famile, colegi, prieteni si sa ne cante pana la adanci batraneti!

La multi ani, George !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings