EVAZIONISTI DE FRUNTE Operaţiuni fictive

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unei femei în vârstă de 39 de ani, din evaziuneaBuzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Buzoianca este suspectată că în perioada 2009 – 2012, în calitate de administrator al unei societăţi cu principal obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, a înregistrat în actele contabile aprovizionări cu materiale de construcţii în valoare totală de 291.098,17 lei, pe baza unor facturi emise în numele unor societăţi cu sediile pe raza municipiului Bucureşti, firme care însă nu confirmă realitatea derulării acestor relaţii comerciale.

Prin înregistrarea acestor aprovizionări fictive, societatea administrată de femeia în vârstă de 39 de ani a dedus în mod nelegal TVA în sumă de 50.353 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

 

Lucrari cu societate inactiva

Pentru comiterea aceluiaşi gen de infracţiune este cercetat şi un buzoian în vârstă de 59 de ani, administratorul unei firme de construcţii.

Cel în cauză este suspectat că în cursul lunii martie 2008 a înregistrat în actele contabile ale societăţii aprovizionări cu materiale de construcţii în valoare totală de 44.896 de lei, pe baza unor facturi emise de o firmă din Bucureşti, societate declarată inactivă din 26.02.2008.

Prin raportul de inspecţie fiscală încheiat de inspectori din cadrul D.G.F.P. Buzău, s-a stabilit că societatea buzoianului datorează suplimentar la bugetul de stat un impozit pe profit în sumă de 7.183 de lei şi T.V.A. în sumă de 8.350 de lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au început urmărirea penală împotriva buzoianului în vârstă de 59 de ani şi continuă cercetările.

 

 

Iarasi facturi fictive

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Buzău au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 45 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză, administrator al unei societăţi comerciale ce comercializează mărfuri alimentare şi nealimentare, este suspectat că în perioada 2007 – 2011 a înregistrat în actele contabile ale societăţii aprovizionări cu mărfuri în valoare totală de 447.243 de lei pe baza unor facturi emise în numele unor de furnizori din Bucureşti, care însă nu confirmă realitatea acestor relaţii comerciale.

În urma inspecţiei fiscale realizată de reprezentanţii D.G.F.P. Buzău, s-a stabilit că societatea administrată de buzoian s-a sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 46.876 de lei şi a unei T.V.A. în sumă de 71.408 lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

 

 

Privacy Policy Settings