JOIA CEA MAI LUNGA…

Se stia de cateva zile ca ziua de joi, 10 septembrie, este ziua hotararilor, astfel ca, in fiecare scoala din judet, s-a convocat sedinta de CA. Si asta in jurul pranzului. Numai ca, atunci cand urma sa fie aprobate hotararile, telefoanele directorilor au intrerupt votul. Directorii de scoli erau anuntati ca INSP a aprobat modificarea culorilor, modificare ce ar urma sa aduca alte modificari la modificari. Si, printre altele, directorilor li s-a spus stop sedinta, asteptati hotararea prefectului de la ora 17.00, iar maine reluati sedinta de CA.

Dupa amiaza,  in ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru dezbaterea și votarea scenariilor de începere a anului școlar aplicabil unităților de învățământ din județul Buzău, au fost reanalizate propunerile înaintate de Consiliile de administrație ale unităților de învățământ și agreate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Astfel, cursurile în anul școlar 2020-2021 se vor desfășura în cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău după următoarele scenarii:

  • 387 de unități de învățământ în scenariul verde;
  • 97 unități de învățământ în scenariul galben;
  • nicio unitate de învățământ în scenariul roșu.

Urmează ca fiecare unitate de învățământ, prin intermediul educatorilor, învățătorilor, profesorilor să ia legătura cu elevii și părinții și să le explice modul în care trebuie să se prezinte de luni, 14 septembrie, la cursuri și, mai ales, modalitatea de desfășurare a orelor, precum și regulile de igienă pe care trebuie să le respecte pentru a preveni îmbolnăvirile cu noul Coronavirus.

Incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings