IN PLINA CAMPANIE, MINISTRII BRAZDEAZA JUDETUL

O fi normal, o fi legal…se intreaba multi cititori. Raspunsul este greu de dat pentru ca ce este legal nu este normal, iar ceeace este normal nu este legal. Cred ca s-a receptionat raspunsul…este doar adecvat zilelor noastre. Iar mesajele transmise au fost total diferite, functie de cat de incrancenati au fost ministrii.

Asadar, primul venit, primul care ne-a servit-o intr-o conferinta de presa la sediul unei organizatii de partid.

Adrian  Oros, ministrul Agriculturii, venit miercuri sa acorde primul ajutor…agriculturii buzoiene, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Partidului Naţional Liberal Buzău, că nu crede că Banca de Gene de la Buzău, înfiinţată în 2019, este viabilă. Oficialul a mai spus şi că, în prezent, există o bancă de gene la Suceava, instituţie de interes ştiinţific, iar cea de la Buzău, care încă nu este funcţională, a căpătat printr-o hotărâre de guvern statut de interes strategic, care nu se justifică.    „Există o bancă de gene la Suceava, care funcţionează de multă vreme şi în care încă se mai pot depozita foarte multe resurse genetice, care este legată la toate organismele internaţionale care funcţionează pentru conservarea genelor. (…) În 2018, această bancă, printr-o decizie politică, s-a considerat că nu mai este de interes strategic şi s-a spus că este de interes ştiinţific, şi a fost mutată de sub cupola Ministerului la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Ca apoi să vină o altă hotărâre de guvern prin care se înfiinţează o altă bancă de interes strategic, aici, la Buzău. (…) Sigur, s-a folosit şi numele şi prestigiul domnului Costel Vânătoru care cu siguranţă, este un cercetător valoros”, a declarat ministrul Agriculturii.
Chitit pe Buzau inca de cand s-a instalat in biroul de la minister, Oros „frate” cu Flutur, a aruncat Banca in carca specialistilor: „Dacă mediul academic, specialiştii din universităţi vor veni la minister şi vor spune că este nevoie de încă o bancă de gene în afară de cea de la Suceava, cu siguranţă Ministerul va gândi şi va aloca resurse pentru încă o bancă de gene. Până acum, nu am primit, în zece luni, o cerere, nici din partea mediului academic, nici din partea celor care cunosc foarte bine ce înseamnă genetica vegetală, nici din partea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, care păstoreşte oarecum toată cercetarea ştiinţifică în domeniul agroalimentar. (…) Dacă viaţa o va cere şi se va impune ca o altă bancă de gene să existe, de ce acea bancă de gene să nu fie la Buzău?”, zise Oros.

In aceeasi zi, in timp ce se intorcea de la Focsani, Monica Anisie a facut un scurt popas la Ramnicu Sarat. Insotita de Ionel Meirosu, inspectorul scolar general, doamna ministru a vizitat Scoala „Vasile Cristoforeanu”, ocazie cu care a inmanat o placheta aniversara la implinirea a 148 de ani de existenta. A promis ca la anul vine in luna mai pentru placheta de 149 de ani si tot asa… chestiuni electorale.

Vizitele de lucru in vremea campaniilor nu sunt o inventie liberala. Buzoienii ar trebui sa-si aminteasca de alti ministri, de alte culori veniti in teritoriu sa promita marete relaizari de viitor…Raman de pomina mesajele lui Radu Berceanu si Eugen Teodorovici transmise de la capul Podului de la Vadu Pasii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings