IOANA, TRIMISA IN JUDECATA DE SF.ION

O poliţistă buzoianca a fost trimisă în judecată  pentru că nu a predat banii confiscaţi în urma unor controale. Comunicatul remis de DNA precizeaza:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Iosif Ioana Andreea, subinspector de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, Serviciul de Investigare a Fraudelor, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 10 aprilie 2013 – 15 ianuarie 2014, inculpata Iosif Ioana Andreea, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind aplicarea sancțiunilor contravenționale pentru fapte ce încalcă prevederile Legii 12/1990 și alte acte normative, în mod repetat, nu a predat în termen de 48 de ore sumele de bani confiscate în baza unui număr de 14 procese verbale, contrar dispozițiilor legale.
Sumele de bani confiscate au fost însușite de inculpata Iosif Ioana Andreea, provocând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 1.424,6 lei și totodată un folos necuvenit obținut pentru sine, în același cuantum.
În cauză, nu s-au dispus măsuri asigurătorii, deoarece prejudiciul produs în cauză a fost recuperat.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings