Interesul poartă …votul

„Oamenii își schimbă simpatiile și purtarea cu aceeași iuțeală cu care li se schimbă interesul.” — Arthur Schopenhauer

 

Dupa ce a plecat cu plutonul de la ApR, Fanica Barla a cunoscut reteta succesului de echipa: viata blanda si frumoasa alaturi de seful Boscodeala. Mai mult, dupa ce Bosco a ramas fara picioare la scaun, Fanica a fost cel care a tinut fraiele Primariei, timp de trei luni, pana la alegeri. In tot acest trimestru de primariat, a tot sperat sa primeasca o propunere pentru candidatura de titularizare pe postul pe care-l suplinea. Sperantele au ramas tot la nivelul de sperante…si asta pentru ca cei care-i treceau pragul biroului din Palatul Comunal, ii spuneau lui Barla vorbe frumoase care invarteau velele de la barcile colectiei inedite, iar la plecare vasul se scufunda, piratii politici ii aplicau taxa pe valoarea neadaugata, in sensul ca-l dadeau in primire aproape instantaneu.

Poate ca multi se intreaba cum s-a transhumat Fanica Barla din cel mai mare iubitor al Primariei si fost presedinte de municipiu la PSD, in omul care poate lovi nemilos in locuri sensibile. Desigur, ceva declaratii au fost, insa nu pot fi luate in seama prea mult. Declaratia este de ochii lumii, amaraciunea ramane in suflet. Pe aceasta tema se fac speculatii de tot felul, speculatii care tin de spectrul politic autohton. Sunt insa si adevaruri care  tin de lovituri cu ricoseu, primite indirect si fara vocatii poltice.

Si cum dragostea de primarie trece pe la casierie…Gurile  rele spun ca Fanica Barla ar fi suparat, in aceeasi masura, si pe Neagu si pe Toma. Pe Neagu pentru ca in urma unor controale tematice facute de o echipa mixta formata la nivel de CJ, unul dintre microbuzele firmei domnului viceprimar era condus de un sofer nepregatit in documente, fapt ce a atras aplicarea unei amenzi al carui cuantum ar fi cat salariul incasat de un primar de municipiu.(Nu si de Toma…). Pe de alta parte, fostul viceprimar nu vede cu ochi buni intentia primarului si a consiliului local de a elimina microbuzele din transportul urban de calatori. Patronii firmelor de transport ar inregistra pierderi majore, inclusiv domnul ex-vice Barla care nu s-a ascuns niciodata dupa microbuzele din patrimoniul firmei sale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings