INDIENI LA EMINESCU

Buzaul nu mai are muncitori ! Adevarat sau fals ? Cine sunt cei care umbla din crasma-n crasma de dimineata pana seara, cei care trebaluiesc pentru o tuica, un pachet de tigari si 100 de lei pe zi ? Cine sunt cei care asteapta la colt de ulita sa primeasca pomana de la stat pentru stresul zilnic ? De ce este mai putin costisitor sa aducem muncitori din India si Vietnam decat sa-i repatriem pe-ai nostri? Si intrebarile pot continua la nesfarsit…

Dupa spusele angajatorilor, un muncitor indian care lucreaza pe santierele din Buzau ar urma sa castige in jur de 600 de dolari, la care se aduga si masa, iar cazarea mai putin pentru ca este in incinta santierului. In India, un muncitor canalagiu castiga 4,4 dolari pe zi, pe cand castigul mediu al unui muncitor este apreciat la doi dolari/zi.

Un buzoian care merge sa trudeasca pe santierele patriilor din UE-ul central, lunar, ramane in mana cu o suma dubla comparativ cu cea castigata de un indianv la Buzau. Pe de alta parte, un „indian” autohton care trudeste spargand seminte la colt de ulita este rasplatit de stat cu dublul sumei castigate zilnic de un indian adevarat!

In consecinta…

”Astăzi, le-am urat “bun venit” primilor 25 de muncitori indieni care lucrează pe șantierul Colegiului Național Mihai Eminescu.
Sunt serioși, harnici și buni meseriași…ceea ce mă face să sper că anul viitor elevii liceului vor reveni într-un local complet reabilitat!
Vor mai veni și alții…”, 
a transmis pe facebook viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.

Firma care a adus cei 25 de muncitori indieni este din Capitală și s-a preocupat să le ofere străinilor condițiile necesare. Indienilor le-au fost amenajate dormitoare, dușuri și o sală de masă în incinta școlii, iar angajatorul a încheiat un contract cu o firmă de catering care le gătește mâncare cu specific indian .

Conform legislaţiei actuale, cetăţenii stăini trebuie plătiţi în România cu cel puţin valoarea salariului mediu brut pe economie, aducă 4.162 de lei, însă salariile efectiv plătite pot fi mult mai mari, în funcţie de poziţia pe care este angajată persoana şi în ce companie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings