INCIDENT EXTREM LA SAPOCA: PATRU MORTI SI NOUA RANITI

Crime oribile au avut loc azi noapte la spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca din judeţul Buzău. Un pacient a omorât nu mai puțin de alți patru oameni internați în unitatea medicală şi a rănit nouă persoane cu un stativ de perfuzie. Bărbatul a avut un episod de psihoză și a lovit în mod repetat 13 persoane cu stativul. Din păcate, trei dintre pacienți au decedat pe loc, o altă victimă, o femeie încetând din viață în ciuda eforturilor depuse de medici.

Aceasta a fost declarată decedată, după ce doctorii au resuscitat-o zeci de minute. Femeia avea traumatisme severe la cap. De remarcat că toate victimele sufereau de probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat practic să reacţioneze în momentul atacului. Agresiunea a avut loc undeva în timpul nopții, mai exact între orele 3:00 și 4:00 dimineața. Deocamdată nu este foarte clar unde se afla în acel moment personalul medical.

Astfel, potrivit comisarului- şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. După producerea faptei, a încercat să fugă, dar a fost imobilizat de un pollitist aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.  Atacatorul se află acum în custodia poliției, iar perimetrul din jurul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca a fost izolat.

De altfel, întreaga zonă este înțesată în acest moment de polițiști și procurori de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău, care au preluat ancheta. Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. Trebuie specificat că acesta a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. Din primele informații reiese că bărbatul a ajuns inițial la Spitalul Județean Buzău, iar de la UPU a fost adus la Săpoca, voluntar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings