DOAMNA DANCILA … SUNATI LA 0800 500 333

Număr unic naţional de urgenţă

Titi Petre

Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați a lansat pe 25 noiembrie 2014, alături de partenerul său Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, proiectul „START – O viață de calitate în siguranță!”  Proiectul,  finanțat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.

Proiectul a avut la dispozitie nu mai putin de 7,7 milioane lei  si isi propunea o abordare sistemică, integrată, privind dezvoltarea unor mecanisme, măsuri, proceduri și instrumente aplicabile la nivel național care să genereze beneficii pe termen lung pentru persoanele care se află în situații de risc privind violența domestică sau traficul de persoane.

Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta măsuri integrate de abordare sistemică națională pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și a traficului de persoane.

Regiunile de intervenție ale proiectului au acoperit întreg teritoriul țării, s-au format  3.000 experți din cadrul structurilor publice care ar fi trebuit sa aiba responsabilități în prevenirea și combaterea violenței domestice și a traficului de persoane și/sau interacționea cu victime, 500 manageri și 500 persoane din cadrul autorităților publice locale și centrale.

Printre altele, problematica proiectului, extrem de delicata, se referea la  crearea unui sistem integrat de înregistrare, raportare și management al cazurilor de violență în familie, prin realizarea unui sistem specializat care ar facilita înregistrarea mai ușoară a datelor și elaborarea setului unitar de instrumente de monitorizare, inclusiv a fișei unice; crearea unor mecanisme și implementarea unor măsuri dedicate prevenirii și combaterii violenței domestice și a traficului de persoane, inclusiv centre dedicate și modalități discrete de protejare a victimelor.

La vremea respectiva,  Ioana Liana Cazacu, secretar de stat in MM, spunea ca  „a realizat că este imperios necesară înființarea unei linii telefonice gratuite și anonime destinate victimelor violenței în familie la care acestea să poată suna pentru informații 24 de ore din 24”.

Fara tagada de a gresi, Ioana Liana Cazacu, fina lui Ponta, a facut lucruri frumoase si chiar a depus suflet pentru implementarea proiectului. A fost infiintat un call center, se putea apela la numarul unic naţional de urgenţă 0800 500 333

Se vorbea de alegerea si aplicarea unor modele europene pretabile la realitatea romaneasca…

 

Aparatura doar pentru SRI  SI ANI ?

Pe 9 martie 2016, culmea, de „ziua barbatului”, HotNews incerca sa desluseasca „Cum au ajuns fonduri europene de 7,7 milioane lei la SRI printr-un proiect derulat de Departamentul pentru Egalitate de Sanse de la Ministerul Muncii.

Toate achizitiile verificate si aprobate pana acum in cadrul proiectului european “Start – O viata de calitate in siguranta!”, al carui beneficiar este Departamentul pentru Egalitate de Sanse din cadrul Ministerului Muncii, au fost derulate de catre Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” (ANI), institutie aflata in subordinea SRI, reiese dintr-un raspuns al Ministerului Fondurilor Europene remis Hotnews.ro. Pentru achizitionarea de servicii si componente IT s-au platit aproximativ 6,7 milioane lei, iar pentru reabilitarea si modernizarea unui corp al cladirii ANI au fost alocati circa 1 milion de lei. Contractele din sectorul IT au fost castigate de doua firme, una implicata in dosarul EADS, iar de lucrarile de la ANI s-a ocupat RASIROM, regie aflata sub autoritatea SRI.” 

Dupa patru ani…

La inceputul anului 2016, inca se mai putea apela numarul 0800 500 333, call center era activ, iar la nivel de judete se lucra cu voluntari. Dupa patru ani, totul a fost „violentat”, pana si voluntarii fiind scosi din activitate. Si atunci, nu trebuie sa ne mai miram de ce violenta a capatat cote alarmante, iar traficul de persoane parca este de nestavilit. Toata suflarea romaneasca, inclusiv fosti presedinti ori aspiranti la Cotroceni, arata cu degetul spre politisti, procurori, judecatori s.a.m.d…

Oameni buni, coborati cu picioarele pe pamant, lasati ipocrizia, banetul, fala si prostia, oportunismul, lichelismul si nepotismul!  Ganditi pentru prostii pe care-i duceti cu zaharelul, nu numai pentru voi si clanurile voastre, indiferent de culoarea politica pe care o afisati. Parca toti sunteti facuti din acelasi aluat…

 

 P.S. Doamna Dancila, bravii consileri ce va inconjoara la Palatul Victoria v-au povestit despre existenta unei foste structuri nationale avand ca ocupatie violenta domestica si traficul de persoane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings