IN SFARSIT! Violenta psihologica, stopata in scoli!

De ceva timp, in unele scoli din judet, unele chiar etichetate la superlativ,violenta psihologica a capatat forme extreme din cauza gestionarii gresite sau negestionarii unor cazuri care aduc atingere elevului, profesorului si scolii. Cazurile sunt flagrante, de notorietate si unele dintre ele au luat asemenea amploare incat se apropie de constituirea unui grup organizat.

O inițiativă legislativă care aduce modificări importante în Legea Educației naționale, a fost adoptată de Senat care este cameră decizională. Este vorba despre inițiativa împotriva violenței psihice – bullying. Astfel Legea Educației Naționale a fost completată cu o secțiune care face referire la definirea și prevenirea bullying-ului.

Totodată, inițiativa prevede și formarea și informarea personalului didactic în privința acestui tip de comportament.

Legea spune că violenţa, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege şi se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaţionale: primare, gimnaziale şi/sau liceale.

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoştinţe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel. Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings