GOANA SPRE URNE CU 157 KM/ORA

        Sambata si duminica, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean157 Buzău au continuat acţiunile pentru combaterea indisciplinei în trafic fiind  constatate şi sancţionate 529 situaţii de încălcare a regulilor de circulaţie, reţinute 26 permise de conducere şi întocmite 7 dosare penale.

Echipajele radar amplasate pe principalele artere de circulaţie ce tranzitează judeţul Buzău au înregistrat 375 de autovehicule care au încălcat regimul legal de viteză, iar 13 şoferi “au predat” permisele pentru o perioadă de 90 de zile, după ce şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime admise pe sectoarele de drum pe care se deplasau.

Cu cea mai mare viteză – 157 km/h – a fost înregistrat un autoturism de Neamţ pe DN2 E85, în afara localităţii Zărneşti, la volanul maşinii fiind identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Roman.

În vederea identificării şi scoaterii din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii rutieri au efectuat 175 de testări cu aparatul etilotest, iar în 13 situaţii au fost indicate valori peste zero.

Având în vedere valoarea concentraţiilor alcoolice, în cazul a 10 conducători auto a fost luată măsura reţinerii permiselor pentru o perioadă de 90 de zile. Pentru a redobândi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice la încheierea perioadei de suspendare, conducătorii auto respectivi vor fi nevoiţi treacă de testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

În celelalte 3 situaţii s-au întocmit dosare penale după ce aparatul etilotest a indicat 0,47 mg/l, 0,78 mg/l respectiv 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt dosar penal a fost întocmit pentru comiterea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au mai reţinut 3 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi prioritatea auto şi au întocmit alte 3 dosare penale pentru conducerea unor vehicule neînmatriculate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings