FRICA DE MAGNETUL NUMIT “PMP”

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, iarasi, înregistrarea Partidului Mişcarea Populară. Dacă această situaţie pmp buzaucontinuă, există posibilitatea ca partidul să nu poată fi înregistrat în aşa fel încât să poată participa la alegerile europarlamentare.

Amânarea înregistrării PMP, ce a depus actele încă din 23 iulie 2013, pare să fie rezultatul unui calcul de ordin politic, în contextul în care, încă de anul trecut, s-au făcut eforturi pentru blocarea înfiinţării partidului.

La nivel national, infiinţarea Mişcării Populare ar crea probleme electorale USL, şi, în special, PNL, în condiţiile în care PMP se vrea o alternativă la principalul partid de pe zona de centru-dreapta. “Emoţii” în legătură cu înfiinţarea PMP au şi democrat-liberalii, în condiţiile în care, fiind format în mare parte din democrat-liberali, ia voturi şi din electoratul PDL.

La nivelul judeului Buzau, situatia este cu totul si cu totul delicata. PMP este asteptat ca painea calda de foarte multi oameni politici aflati in stand by de mai mult timp. Sunt oameni de la toate formatiunile politice autohtone, oameni care nu alearga dupa functii, oameni care vorbesc de o anumita stare de normalitate. Sunt profesionisti si s-ar fi putut cocota pe functii sub orice regim. Acesti oameni sunt extrem de galanti cu sefii de la organizatiile noastre, cu alesii si numitii nostri, ii perie pe fata si le arata ciomagul pe la spate. Aceasta grupare imensa de oameni, tacuta la prima vedere, se va exprima imediat dupa ce PMP va obtine ultima viza. Gruparea va fi ca un magnet pentru membrii multor formatiuni politice din judet si este in stare sa faca orice compromisuri pentru salvarea Romaniei, pentru salvarea a ceea ce se mai poate salva din putinul ramas bun.

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings