ELENA NASTASOIU, LOVITURA SUB CENTURA PENTRU “Fratele meu de peste Prut”

Buzăul a fost tot timpul o forma de turnat AUR-ul in forma politica, George Simion gasind tot timpul usa deschisa in sala Nicu Constantinescu din Palatul Comuna. Si asta s-a intamplat inca din 2016  cand a inceput momentul facerii si pana la miezul noptii de marti, 30 aprilie, care poate fi momentul desfacerii. Cum s-ar spune, Buzaul l-a facut mare, Buzaul …

Sa ne reamintim doar momentul februarie 2017 cand George Simion, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un post de parlamentar european.Cel mai cunoscut militant pentru unire a venit special la Buzău, unde are mai mulţi susţinători importanţi, unul dintre ei fiind chiar primarul Constantin Toma.  Profesor de istorie la Hasdeu, initiator al programului “Fratele meu de peste Prut”, Elena Năstăsoiu a declarat că îl susţine necondiţionat pe tânărul candidat.

Lantul de iubire fratesc s-a rupt in ultimul CEAS RAU de marti 30 APRILIE, tot in sala Nicu Constantinescu din PALATUL COMUNAL. Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Primăria Buzău, Elena Năstăsoiu, a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că s-a retras din cursa electorală, acuzând „fapte reprobabile şi care pun multe semne de întrebare”. Alături de ea, şi-au retras candidaturile 18 dintre cei 29 de candidaţi pentru Consiliul Local Buzău.

„Am decis să mă retrag din AUR, din calitatea de candidat la Primăria Buzău, la Consiliul Local şi de la europarlamentare AUR. În ultimul timp, în AUR Buzău s-au petrecut fapte reprobabile şi care pun multe semne de întrebare. De mai bine de un an conduc o echipă de oameni care prin muncă, devotament şi implicare, au arătat Buzăului că AUR poate fi o alternativă viabilă, dar o alternativă susţinută de aceşti oameni care au probat profesional, personal şi social. Am ales conştient să sacrific timpul dedicat copilului meu, inima, sănătatea şi banii. Mulţi bani. Pentru cauza AUR, o cauză pe care am crezut-o pentru români şi România, dar m-am înşelat. Am intrat în AUR din patriotism, ceea ce se poate proba şi prin faptul că, în 2020, când mi s-a cerut să candidez pentru Parlament, am refuzat. Conducerea centrală AUR m-a rugat să conduc AUR în municipiul Buzău, promiţându-mi că nu se vor amesteca în viaţa organizaţiei locale dacă aceasta probează electoral şi politic. Şi da, am probat, pentru că am preluat organizaţia cu 29 de membri anul trecut, în martie 2023, şi astăzi suntem în jur de 200 de membri cotizanţi şi mii de simpatizanţi şi susţinători. După o muncă titanică, în care am arătat puterea echipei municipale AUR, conducerea judeţeană – susţinută de cea centrală de la Bucureşti – a călcat în picioare propunerile noastre pentru Consiliul Local şi pentru Consiliul Judeţean”, a declarat Elena Năstăsoiu.

Ea susţine că nimic din ceea ce s-a discutat cu conducerea partidului nu a fost respectat: „Criteriile anunţate erau foarte pompoase, dar nimic nu s-a respectat. Nu meritocraţie, nu transparenţă, nu devotament, nu implicare. Ne-au fost puşi oameni pe listă care n-au fost văzuţi în acţiunile noastre. Am crezut că proporţional cu munca, cu devotamentul şi rezultatele noastre, vom avea oameni pe lista Consiliului Judeţean. Nu a existat aşa ceva. Ca lider, eu nu pot merge mai departe fără oamenii care au făcut organizaţia municipală performantă. Nu pot accepta umilinţa şi lipsa de respect. Am o datorie morală să strig împotriva nedreptăţii, minciunii şi obişnuinţei decidenţilor AUR de a se folosi de oameni. Oamenii nu contează, se pare. Contează doar interesele lor meschine, ale celor care conduc AUR. Nu mi-e teamă să ridic vocea pentru onestitate şi adevăr. Văd că preşedintele AUR, George Simion, anunţă o nouă campanie pentru copii. Nu uita, George Simion, că patriotismul afişat este o indecenţă!”, a spus fostul candidat al AUR la Primăria municipiului Buzău.

De asemenea, Năstăsoiu a mai transmis că AUR este acum „cea mai mare otravă pentru electoratul românesc” şi că oamenii loiali sunt daţi la o parte fiind aduşi în schimb cei din alte partide şi cei potenţi financiar: „AUR, aşa cum este acum, este cea mai mare otravă pentru electoratul românesc, pentru că este o adevărată maşinărie de fabricat minciuni şi speranţe deşarte. Tuturor le sunt promise funcţii dacă munceşti, sacrifici şi dai. De aceea oamenii de bine au muncit, au sacrificat şi au dat dar au fost marginalizaţi, căci chemarea AUR a fost pentru cei potenţi financiari şi pentru cei din alte partide. Iar oamenii loiali sunt daţi deoparte. Acum devine din ce în ce mai clar de ce AUR refuză constituirea, statutară, de altfel, a organizaţiilor locale şi judeţene”, a mai spus profesorul Năstăsoiu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings