Dupa 10 ani de „lipsă”…avem al doilea subprefect

Eveniment important, astazi, la Prefectura Buzau. Dupa aproape zece ani, se joaca din nou la dublu-subrefecti.  Botoseneanul Gheorghe Sorescu, secretarul de stat numit de Revelion (31 decembrie 2019 !) ca sef al tuturor prefectilor din Romania, vine la Buzau sa instaleze al doilea subprefect. Este vorba despre doamna Elena Preda, comisar sef de politie, fost sef de serviciu la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.

Cu siguranta, numirea doamnei Elena Preda in functia de subprefect nu poate fi decat un castig pentru Institutia Prefectului din Buzau, dat fiind faptul ca are o reputatie deosebita si nu cred ca are cineva ceva de reprosat la adresa dumneaei. Cum despre implicarea sa in politica nu s-a spus nimic pana acum, este posibil ca instalarea de astazi sa aiba un scop bine definit, dat fiind faptul ca in decursul anilor, Institutia Prefectului din Buzau a fost zguduita de scandaluri si scandaluri, mai ales cele din tripleta prefectilor B.B.B.

Surprinzator  este  ca numirea celui de al doilea subprefect vine dupa „decibelii” lansati de premierul Orban cu privire (si) la reducerea sefilor din structurile bugetare. Si asta pentru ca, din iulie 2010, Institutia Prefectului din Buzau a functionat cu un singur subprefect. Guvernul de atunci (Boc 2) a apreciat ca  un singur subprefect este de ajuns si s-a renuntat la serviciile avocatului Nicu Cristian.

Asadar, Prefectura Buzau, de astazi, functioneaza cu garnitura completa. Cel mai experimentat din conducere ramane de departe Vasile Alecu, subprefect in perioada 2005-2009 pe vremea lui Cristi Bigiu, apoi in perioada 2012-2014 pe vremea lui Gabi Balta, a treia oara, din decembrie 2019 pe vremea prezentului prefect Leonard Damian, cel care are a avut mult de lucru dupa catastrofa din cele trei „hăli” de la Stâlpu.

Titi Petre

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings