DOUA TONE DE PETARDE, CONFISCATE DE POLITISTI

Peste 250.000 de articole pirotehnice şi un pistol cu aer comprimat, toate deţinute ilegal, au fost ridicate de petarde confiscate 2poliţiştii buzoieni, în urma a 16 percheziţii efectuate la imobilele deţinute de suspecţi de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice. 12 suspecţi au fost conduşi la sediul IPJ Buzău pentru cercetări.

În dimineaţa zilei de Sf Stefan, peste 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Poliţia municipiului Buzău au efectuat 16 percheziţii domiciliare în municipiul Buzău.

Acţiunea s-a desfăşurat în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău şi a vizat 12 persoane suspectate că desfăşoară, fără drept, operaţiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, au fost organizate 5 filtre formate din echipaje de poliţie rutieră şi ordine publică, care au verificat persoanele şi autovehiculele care au tranzitat zonele de acţiune.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat 252.591 de articole pirotehnice deţinute ilegal (aproximativ 1.800 de kilograme), majoritatea fiind petarde şi artificii din categoriile II şi III.

Totodată, la locuinţa unui buzoian în vârstă de 24 de ani, a fost găsit un pistol cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, pe care cel în cauză îl deţinea fără să fie autorizat.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, precum şi pistolul neletal au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar 12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru audieri.

Niciunul dintre suspecţi nu este autorizat să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings