“Aşa să mă ajute Dumnezeu!”

In urma cu un an, deputatatul Gheorghe Coman depunea juramantul alaturi de colegii parlamentari.coman

 

Iata ce spunea el cu mana pe Biblie: „Jur credinţă patriei mele, România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării. Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa să mă ajute Dumnezeu!”
Dupa numai un an, colegii sai din Camera Deputatilor au votat, in favoarea ridicarii imunitatii politicianului dand verdictul ca deputatul buzoian  Gheorghe Coman poate fi arestat.
Decizia a fost luata dupa ce 190 de parlamentari au votat “pentru”, iar 34 “impotriva”.
Comisia juridica a avizat favorabil, luni, cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Gheorghe Coman.

Vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat atunci ca pentru Gheorghe Coman a fost solicitata arestarea pentru o infractiune de insusire de foloase dintr-o functie de conducere politica intr-un anumit partid si nu ca deputat.

La finalul audierii in Comisia juridica, deputatul Gheorghe Coman a declarat ca nu are de gand sa-si dea demisia din calitatea de parlamentar, deoarece se considera nevinovat.
Politicianul este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.
“Parlamentul Romaniei isi face datoria. Parlamentul nu este scut pentru infractori”, a spus Valeriu Zgonea.
Procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului PC Gheorghe Coman, care a fost prins in flagrant in timp ce lua mita in valoare de peste 3.000 de lei.

Coman: Sunt nevinovat

Deputatul Coman a marturisit la inceputul saptamanii ca se va supune justitiei.

In schimb, el a precizat ca nu vrea sa demisioneze din Parlament, pentru ca el se considera nevinovat.

Deputatul a fost intrebat de jurnalisti ce asteptari are de la colegii sai din Camera Deputatilor la votul de vineri, din plen. “Mesajul meu e sa-si faca datoria de parlamentar (…) Justitia sa-si faca datoria, colegii mei la fel”, a mai afirmat Coman.

Deputatul a negat ca ar fi fugit de la flagrantul pus la cale de procurori, afirmand ca nu a fost urmarit in ziua respectiva, dar a doua zi politistii l-au cautat la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings