DILEMA GORBACIOVISTILOR: A FI SAU A NU FI!

Ce este viitorul? Viitorul este o chestiune, care indiferent de orice, se apropie cu viteza de 60 minute pe oră!

Este un adevar cat se poate de adevarat, un adevar care conduce spre o decizie de care depinde soarta a sute de familii din cartierul Simileasca. Pentru aceste familii, pentru comerciantii care sustin financiar mii de suflete, dupa anul 2000, MARTIE a fost luna decisiva, luna in care  s-a pus la incercare rationamentul pentru DILEMA GORBACIOVISTILOR: A FI SAU A NU FI!

  Martie 2007

Sute de comercianti sunt nevoiti sa-si mute catrafusele din zona lipita de Piata Centrala in buzunarele noului Bazar. Constructia de la Ilie Pintilie, la inceputuri fosta hale de peste, era aranjata, cocheta, numai buna de pus in functiune. Valoarea totală a investiţiei făcuta de municipalitate în zona Bazar se ridica la 41 de miliarde de lei. Din aceşti bani, 26 de miliarde au fost cheltuiţi cu reabilitarea clădirii Bazarului, iar 15 miliarde de lei pentru amenajarea modulelor comerciale din zonă. Ca să asigure puterea instalată pentru aerul condiţionat din noile buzunare ale Bazarului, Primăria a plătit societăţii Electrica aproape 3,5 miliarde lei, din care 1,7 miliarde taxa de racordare la reţeaua electrică, iar restul, lucrările propriu-zise.

Martie 2014

Sute de comercianti, incolonati, se prezentau la biroul primarului Boscodeala, suparati ca, ca la circa 100 de metri de Bazar, Primaria a avizat functionarea Dragon Mall. Rezultatul: Dragonul s-a deschis, parte dintre comercianti…au inchis.

Martie 2016

Era perioada de precampanie pentru alegerea primarului. Din start, la Buzau, Constantin Toma pornea ca favorit. Intr-o dimineata, in biroul candidatului Toma, intra furibund unul dintre liderii romilor:”Auzi ba, daca vrei sa te votam, sa ne lasi in pace”! Candidatul Toma, rosu ca racul, i-a aratat usa..

Martie 2018

Fara nici legatura cu incidentul petrecut in urma cu doi ani, primarul Toma supune consiliului local proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții publice „Construcție extindere și refuncționalizare clădire Bazar -transformare în sediu administrativ al Primăriei municipiului Buzău”.

Proiectul, de milioane de euro, a fost votat in unanimitate, iar dupa Pasti, GORBACIOVISTII urmeaza sa-si mute bagajele. Definitiv si irevocabil. Unde-si vor stabili noul “cartier general”? Depinde de judecata si inspiratia lor. Trebuie doar sa nu aplece urechea la gurile sfatuitoare, sa caute o zona de interes pentru ei si buzoieni, o zona usor accesibila, o zona centrala si fara concurenta, un spatiu care sa le permita desfasurarea activitatii pe o perioada cat mai indelungata. In caz contrar,  breasla Gorbaciovistilor va pieri pe mana lor si, odata cu ei, se pune in pericol soarta a sute de familii din cartierul Simileasca. Cum se spune, acum ori niciodata! Norocul nu te cauta de doua ori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings