Deputatul din grupul PSD care vrea sa candideze la prezidentiale

Deputatul PSD Remus Cernea a explicat cum ar putea fi organizate alegerile prezidentiale si europarlamentare in aceeasi perioada, in anul 2014, si a precizat ca ia in calcul o candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei.

Referitor la comasarea alegerilor prezidentiale si europarlamentare, fostul consilier al lui Victor Ponta a spus ca “ar putea fi o varianta, sa fie o distanta de doua saptamani intre ele, eu asa am inteles”, recunoscand totusi ca n-a avut timp sa reflecteze prea mult si sa se informeze in legatura cu acest subiect.

Alegeri comasate: Care e miza combinarii prezidentialelor cu europarlamentarele

“Si atunci, daca s-ar face pe acest sistem – la doua saptamani distanta – castigul ar fi ca ar reduce o parte din timpul pe care l-ar consuma in doua campanii electorale, in timpul unui an. Intuiesc ca alegerile n-ar urma sa fie neaparat in aceeasi zi, mai ales ca, intr-adevar, exista o decizie anterioara a Curtii Constitutionale pe tema asta”, a spus Remus Cernea, pentru Ziare.com.

Traian Basescu sa fie schimbat cat mai repede, mandat de patru ani

Presedintele Partidului Verzilor si-a manifestat dorinta ca presedintele Traian Basescu sa fie schimbat “cat mai repede din functie”, in acest sens sustinand o retragere timpurie a acestuia.

“Am votat la referendum pentru demiterea domniei sale si in continuare imi doresc acest lucru. Daca in 2014 se va ajunge la o formula ca Traian Basescu sa se retraga mai devreme cu cateva luni, eu cred ca asta ar fi bine pentru Romania. Si probabil ca felul in care ar putea fi organizate alegerile ar fi la distanta de doua saptamani unele de celelalte – europarlamentarele de prezidentiale.

(…) Si avantajul unor alegeri organizate foarte apropiat unele de altele ar fi ca intr-adevar in 2014 macar jumatate de an ar fi orientat mai mult spre politica de constructie decat spre logica electorala in care partidele sa se atace. S-ar castiga mai mult timp pentru constuctie si stabilitate politica, din punctul meu de vedere. Dar ar exista probleme daca ar fi organizate chiar in aceeasi zi, probabil ca ar fi oarecum problematic”, a spus deputatul PSD.

Basescu: Demisionez odata cu parlamentarii. Ponta nu a incalcat protocolul

Totodata, acesta considera ca “este de dorit ca mandatul prezidential sa fie redus de la cinci la patru ani”.

“Cinci ani este totusi mult prea mult. Iar zece ani, in cazul in care un presedinte obtine doua mandate, este enorm. Sustin varianta revenirii la un mandat de cate patru ani”, a explicat Cernea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings