C. A. Oltchim are un nou presedinte

Nicolae Turdean, consilier in cadrul Ministerului Economiei, a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Oltchim, se arata intr-un raport transmis Bursei.

Consiliul de Administratie a numit ca administratori provizorii pe Nicolae Turdean si pe Mihai Obacescu, expert in cadrul OPSPI, pana la desemnarea noilor administratori in conditiile prevazute de OUG109/2011.

Numirile au fost facute dupa demisiile lui Rodin Traicu si a lui Adrian Radu.

In sedinta de guvern de miercuri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat un memorandum in care au fost propuse masurile ce se impun la Oltchim, intre care si insolventa.

“Sunt sanse ca Oltchim sa ramana in picioare. Compania se poate reorganiza doar prin insolventa si exista un plan in acest sens”, a spus marti seara ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, la Realitatea TV.

Licitatia organizata anul trecut pentru pachetul de actiuni detinut de stat la Oltchim a fost anulata, dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings